Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να ξεκαθαρίσει μία δια παντός, αυτό που κρύβουν σχεδόν όλοι στην Αθήνα: Έπρεπε να θυσιαστεί η Κύπρος για να επιστρέψει η Δημοκρατία στην Ελλάδα…

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (3-Δ), ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας (2-Δ), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (1-Δ), ι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης (4-Δ), ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης (5Α), ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (4-Α), ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίρτσης (3-Α) και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου (2-Α) στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, στη δεξίωση για την 50η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, Αθήνα, Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

“Ήταν οι στιγμές λύτρωσης, χαράς προφανώς, μαζί με την οδύνη για όσα συνέβαιναν στην Κύπρο”.

Για το σημερινό μου κείμενο θα «πιαστώ» στην παραπάνω κουβέντα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην πολύ καλή συνέντευξη της στον εξαιρετικό συνάδελφο Απόστολο Μαγγηριάδη.

Λύτρωση, χαρά και οδύνη. Ταυτόχρονα. Φοβερά συναισθήματα. Ήταν τότε 18 ετών η σημερινή Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν προδόθηκε η Κύπρος από την Χούντα των Αθηνών, η οποία συνεργάστηκε με τους Αμερικανούς του Χένρι Κίσιγκερ και φυσικά την Τουρκία για να υλοποιηθεί το σχέδιο εναντίον της Μεγαλονήσου.

Όταν ξεκίνησε η βάρβαρη τουρκική εισβολή, ο Δημήτριος Ιωαννίδης σε σύσκεψη με τους στρατηγούς του, «διέγνωσε» ο άθλιος ότι οι Τούρκοι Αττίλες θα φτάσουν μέχρι τη Λευκωσία και θα σταματήσουν.

  • Η τραγωδία της Κύπρου, το αίμα των ηρωικών παιδιών της και των ηρώων της ΕΛΔΥΚ, βοήθησε να καταρρεύσει η ξενοκίνητη δικτατορία και να επανέλθει η Δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε. Μετά από επτά οδυνηρά χρόνια για την Ελλάδα μας, και πάνω στα ερείπια της Μεγαλονήσου.

Ξεκίνησε, στις 24 Ιουλίου του 1974, τα ξημερώματα, με την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η περίοδος της Μεταπολίτευσης, η οποία -50 χρόνια μετά- “ταλαιπωρεί” την Ελλάδα. Η πολιτική και κρατική διαφθορά είναι στο ζενίθ της. Οι αντιστάσεις του φτωχοποιημένου λαού μειώθηκαν. Η χώρα βρίσκεται στον αυτόματο.

Η οικονομική κρίση, ως αποτέλεσμα της άθλιας διακυβέρνησης δημοκρατικών κυβερνήσεων από τα τρία μεγάλα κόμματα και με τη συμμετοχή της ενωμένης Αριστεράς (στήριξε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που μια ζωή τον χαρακτήριζε «αποστάτη») είναι έργο, δυστυχώς, της Μεταπολίτευσης. Και η κρίση των Ιμίων, και το γκριζάρισμα του Αιγαίου και άλλα πολλά γεγονότα.

Φυσικά, η Δημοκρατία είναι το υπέρτατο αγαθό. Η δικτατορία, αλλά και ο αυταρχισμός υπό τον μανδύα και της κάλυψης από αμφισβητούμενες εκλογές, πρέπει να απορρίπτονται. Δεν έχουν καμία θέση στον κόσμο μας.

Όμως, είναι μόδα εσχάτως ο αυταρχισμός. Και αποτελεί την πιο μεγάλη απειλή για τη Δημοκρατία. Φοβάμαι πως σύντομα θα ζήσουμε ένα άλλο σύστημα που θα δοκιμάσει τη Δημοκρατία: Τη δικτατορία του ελεγχόμενου Διαδικτύου. Με το πάτημα ενός κουμπιού, αλλά και με ένα …λάθος, θα παγώνει η ανθρωπότητα. Δεν θα κινείται τίποτα…

Επιστρέφοντας στα «δικά» μας και μέρες που είναι, ζούμε κάθε χρόνο αυτό το περίεργο: Να θρηνούμε στην Κύπρο για την απέραντη 50χρονη συνεχιζόμενη τραγωδία της και να εορτάζουμε στην Ελλάδα την επιστροφή της Δημοκρατίας.

  • Είχα συλλάβει τον εαυτό του για πολλά χρόνια να οργίζεται τούτες τις μέρες. Και έλεγα πως μπορούν οι Έλληνες πολιτικοί, από τα μνημόσυνα και τα θλιμμένα πρόσωπα, να εμφανίζονται στη δεξίωση για την «Επιστροφή της Δημοκρατίας» με το επιβλητικό ψηλό ποτήρι του κρασιού στο χέρι και τα πλατιά χαμόγελα.

Απόψε θα πλημμυρίσει ξανά, με χαρούμενους παράγοντες της πολιτικής, της οικονομικής και της πολιτιστικής ζωής της Ελλάδας ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου στην Αθήνα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εύχομαι να ξεκαθαρίσει μία δια παντός, αυτό που θέλουν να κρύβουν σχεδόν όλοι στην Αθήνα: Έπρεπε να θυσιαστεί η Κύπρος για να επιστρέψει η Δημοκρατία στην Ελλάδα. Ο αγώνας όσων αντιστάθηκαν στην προδοτική Χούντα δικαιώθηκε με την καταστροφή της Μεγαλονήσου.

Αυτή η Αλήθεια πονάει πολύ αλλά είναι η μόνη Αλήθεια και πενήντα χρόνια μετά την καταστροφή ας την αποδεχθούν και στην Αθήνα. Θα είναι η λύτρωση τους…

Διαβάστε: Ξεκαθαρισμένα πράγματα: «Αν χαθεί η Κύπρος, θα χαθεί και το Αιγαίο»… Οι Έλληνες αδελφοί να εορτάζουν την Μεταπολίτευση αλλά να θυμούνται που την οφείλουν… (video)

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Είμαστε Έλληνες… Πως μπορούμε εμείς που γεννηθήκαμε στην Κύπρο να παραδώσουμε την Πατρίδα μας στο διάβολο; Δυστυχώς η Αθήνα και η Λευκωσία, έμειναν από επιλογές…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: