Η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Ασωπία Βοιωτίας τέθηκε υπό μερικό έλεγχο: Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι εκδήλώθηκαν 36 πυρκαγιές σε 24 ώρες

FILE PHOTO: Πυροσβέστες επιχειρούν σε φωτιά που έκαψε δασική έκταση στη Χίο, τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΓΙΑΣ




Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην Ασωπία Βοιωτίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 17:30 χθες.

Για την κατάσβεση της κινητοποιήθηκαν 44 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα ενώ από αέρος συνέδραμαν 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Συνολικά 36 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εισοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές οι 33 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τρείς.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες σε Κω και Χίο δεν έχουν ενεργό μέτωπο, ενώ στα σημεία παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να περιορίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική χωρίς ενεργό μέτωπο είναι και η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα στο Γεράκι Καστελλίου στο Ηράκλειο Κρήτης.




Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιές σήμερα στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων και Λακωνίας όπως και στα Κύθηρα (videos)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: