Η Ουκρανία θρηνεί: Μαύρες κορδέλες στο Γουίμπλεντον και παγκόσμια καταδίκη μετά το φονικό χτύπημα στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο* Αρχισαν ήδη τα αντίποινα [video]

epa11466823 Elina Svitolina of Ukraine waves after winning her Women’s Singles 4th round match against Xinyu Wang of China at the Wimbledon Championships, in Wimbledon, London, Britain, 08 July 2024. EPA/TIM IRELAND EDITORIAL USE ONLY




Ημέρα πένθους είναι η σημερινή στην Ουκρανία στον απόηχο ενός από τα χειρότερα κύματα ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων των τελευταίων μηνών, με τουλάχιστον 41 νεκρούς και 166 τραυματίες.

Το κύριο νοσοκομείο για παιδιά στην πρωτεύουσα Κίεβο ήταν μεταξύ των κτιρίων που επλήγησαν σε πόλεις σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα.
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένας πύραυλος ισοπέδωσε μέρος του παιδιατρικού νοσοκομείου Ohmatdyt – τη μεγαλύτερη παιδιατρική εγκατάσταση της Ουκρανίας – και η αναζήτηση επιζώντων κάτω από τα ερείπια συνεχιζόταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Αλλού, ο κυβερνήτης της νότιας περιοχής Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, δήλωσε ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ουκρανικά πλήγματα τις τελευταίες 24 ώρες.

Τη Δευτέρα, η Ρωσία αρνήθηκε ότι στοχοθέτησε το νοσοκομείο του Κιέβου, λέγοντας ότι είχε πληγεί από θραύσματα ουκρανικού πυραύλου αεράμυνας, ενώ η Ουκρανία δήλωσε ότι βρήκε υπολείμματα ρωσικού πυραύλου κρουζ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε την επίθεση «βάναυση» και τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν «αιμοσταγή εγκληματία».

Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει σύνοδο κορυφής αργότερα την Τρίτη στην Ουάσινγκτον, όπου η απάντηση του στρατιωτικού μπλοκ στην εισβολή στην Ουκρανία θα είναι ψηλά στην ατζέντα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατήγγειλε χθες την «φρικιαστική υπενθύμιση», κατ’ αυτόν, της «βαρβαρότητας» της Ρωσίας στον πόλεμο, υποσχόμενος «νέα μέτρα για να ενισχυθεί η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας».

Πολλοί ακόμη ηγέτες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων ο νεοεκλεγείς Κιρ Στράμερ, καταδίκασαν την δολοφονική επίθεση.

Μετά το χτύπημα, η Ουκρανή τενίστρια Ελίνα Σβιτολίνα φόρεσε μια μαύρη κορδέλα ως ένδειξη σεβασμού όταν έπαιξε στον γύρο των 16 στο Γουίμπλεντον το απόγευμα της Δευτέρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

O Πρόεδρος Μπάιντεν απάντησε για τους βάρβαρους ρωσικούς βομβαρδισμούς: Υπόσχεται «νέα μέτρα» για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: