Η νίκη των Εργατικών προκάλεσε άνοδο στις τιμές των μετοχών στο Βρετανικό Χρηματιστήριο: Παρόμοια εικόνα και στις ευρωπαϊκές αγορές

People walk in the City of London financial district, in London, Britain. EPA/TOLGA AKMEN




Άνοδο σημείωσαν οι μετοχές στο Λονδίνο σήμερα μετά τη σαρωτική νίκη του Εργατικού Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές, που δημιούργησε μια αίσθηση σταθερότητας στους επενδυτές οι οποίοι αναμένουν ότι θα δώσει τέλος σε χρόνια μεταβλητότητας στην αγορά.

Ο δείκτης των blue-chips FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,3%, αφού χθες κατέγραψε τη καλύτερη ημερήσια επίδοσή του εδώ και σχεδόν δύο μήνες, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE 250 σημείωσε άνοδο 0,2% στις 10:05 ώρα Ελλάδας.

Ο Κιρ Στάρμερ πρόκειται να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας, τερματίζοντας 14 χρόνια διακυβέρνησης των Συντηρητικών.

Η στερλίνα ήταν σταθερή μετά τη νίκη των Εργατικών και σημείωσε πριν από λίγο άνοδο 0,1% έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια  

Παρόμοιο σκηνικό επικρατεί και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο υψηλότερο επίπεδο τουλάχιστον της τελευταίας εβδομάδας ανήλθαν οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά την επιστροφή στην εξουσία του Εργατικού Κόμματος στις βρετανικές βουλευτικές εκλογές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,4% στις 10:21 ώρα Ελλάδας, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδό του από τις 26 Ιουνίου.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Ο Σούνακ συγχαίρει τον Στάρμερ, οι Εργατικοί μετά από 14 χρόνια στην εξουσία: Αλλαγή σελίδας με τεράστια πλειοψηφία – Με την 8η βγήκε βουλευτής ο Φάρατζ (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: