«Η νίκη μας απλώς πήρε μία καθυστέρηση», διαβεβαίωσε η Μαρίν Λεπέν: Ο ηττημένος Ζορντάν Μπαρντελά καταγγέλλει μία «ατιμωτική συμμαχία»

epa11465885 Member of Parliament for the French right-wing party National Rally (Rassemblement National, RN), Marine Le Pen (C) addresses journalists at the party’s headquarters after preliminary results of the second round of the French parliamentary elections, in Paris, France, 07 July 2024. EPA, CHRISTOPHE PETIT TESSON




Ο πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού Ζορντάν Μπαρντελά κατήγγειλε την «ατιμωτική συμμαχία» που στερεί από τους Γάλλους «μία πολιτική ανάκαμψης».

“Ο Εθνικός Συναγερμός ενσαρκώνει περισσότερο από ποτέ την μοναδική εναλλακτική λύση», δήλωσε παρά την ανατροπή που έφερε στην τρίτη θέση το ακροδεξιό του κόμμα.

Δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του δεν θα υποπέσει σε κανέναν «πολιτικάντικο συμβιβασμό» δίνοντας την διαβεβαίωση ότι «τίποτε δεν μπορεί να σταματήσει έναν λαό που άρχισε πάλι να ελπίζει».

Ο Ζορντάν Μπαρντελά απέδωσε την ήττα στην «πάρα φύσιν συνεργασία» της παράταξης του προέδρου Μακρόν και των κομμάτων της αριστεράς.

Οι ακροδεξιοί δεν μπορούν να χωνέψουν την ήττα παρά το γεγονός ότι στις δημοσκοπήσεις το κόμμα του Μπαρντελά, ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός ερχόταν πρώτος. Στο χθεσινό δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία κατετάγη τρίτος.

Ο Μπαρντελά έκανε λόγο για «ατιμωτική συνεργασία» και κατηγόρησε την κυβερνητική παράταξη ότι με τις εκλογικές συνεργασίες που συνήψε «πέταξε τη Γαλλία στα χέρια του Μελανσόν».

  • Μαρίν Λεπέν: «Η νίκη μας απλώς πήρε μία καθυστέρηση»

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται σε «μη βιώσιμη»κατάσταση, δήλωσε η Μαρίν Λεπέν καταλογίζοντας την ήττα του Εθνικού Συναγερμού στην τακτική που εφάρμοσαν για την ψηφοφορία το Νέο Λαϊκό Μέτωπο και η παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν.

«Η νίκη μας απλώς πήρε μία καθυστέρηση», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Παρίσι, France
ΑΠΕ-ΜΠΕ – του ανταποκριτή μας Μ. Σπινθουράκη
Παρίσι, France

Απέφυγε μεν την πανωλεθρία, ο Εμανουέλ Μακρόν, αλλά η συνέχεια αναμένεται περίπλοκη: Υπέστη τις συνέπειες της οργής, των ίδιων των πιστών οπαδών του (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: