Η Μεσόγειος «δυσκόλεψε», οπότε οι μετανάστες αναγκάζονται σε πιο επικίνδυνες διαφυγές, μέσω Ατλαντικού: 90 νεκροί ανοικτά της Μαυριτανίας από ανατροπή βάρκας 

FILE PHOTO: Πλοιάριο γεμάτο με πρόσφυγες στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα. EPA/CONCETTA RIZZO




Τουλάχιστον 89 μετανάστες πνίγηκαν την Πέμπτη μετά από ανατροπή σκάφους στα ανοικτά της Μαυριτανίας, όπως αναφέρει η Guardian, επικαλούμενη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Η επικίνδυνη διαδρομή του Ατλαντικού ωκεανού κερδίζει δημοτικότητα λόγω της αυξημένης επαγρύπνησης των αρχών στη Μεσόγειο.

Εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα πεντάχρονο κορίτσι, διασώθηκαν, δεκάδες άλλοι ωστόσο αγνοούνται μετά την ανατροπή του σκάφους τους στα ανοικτά των ακτών της Μαυριτανίας με προορισμό την Ευρώπη. 

«Η ακτοφυλακή της Μαυριτανίας ανέσυρε τις σορούς 89 ανθρώπων που επέβαιναν σε ένα μεγάλο παραδοσιακό αλιευτικό σκάφος που ανατράπηκε τη Δευτέρα 1η Ιουλίου στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού» περίπου τέσσερα χιλιόμετρα (2,5 μίλια) από τη νοτιοδυτική πόλη Ντιαγκό της χώρας, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ορισμένοι από τους επιζώντες, εμφανώς αδύναμοι, δήλωσαν ότι βρίσκονταν στη θάλασσα επί δέκα ημέρες. Το σκάφος είχε αποπλεύσει από τα σύνορα της Σενεγάλης και της Γκάμπια με 170 επιβάτες.

Η διαδρομή του Ατλαντικού είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω των ισχυρών ρευμάτων, με τους μετανάστες να ταξιδεύουν σε υπερφορτωμένες, συχνά μη αξιόπλοες βάρκες, χωρίς αρκετό πόσιμο νερό. Ωστόσο, έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα λόγω της αυξημένης επαγρύπνησης στη Μεσόγειο.

Με πληροφορίες από Guardian

Ακόμη δεν ανέλαβε την προεδρία της ΕΕ και πάει στη Ρωσία; Ανησυχία μετά τις φήμες περί επίσκεψης Ορμπαν στη Μόσχα για να δει τον Πούτιν* Αμεση αντίδραση Μισέλ, Τουσκ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: