«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μετατρέψει τη χώρα σε παιδική χαρά του παρακράτους και του εγκλήματος», υποστηρίζει ο Αλέξης Χαρίτσης

File Photo: Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Στο κράτος δικαίου στην Ελλάδα και στο σκάνδαλο των υποκλοπών αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο κ. Χαρίτσης υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «έχει ευτελίσει» το Κράτος Δικαίου: «Την εβδομάδα που πέρασε, στη δίκη για τη δολοφονία Καραϊβάζ μάθαμε ότι καταστράφηκε το cd που φέρεται να περιείχε συνομιλίες του δολοφονημένου δημοσιογράφου με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιό του πρωθυπουργού και για μεγάλο διάστημα διευθυντή του γραφείου του. Μάλιστα, μας είπαν ότι το cd καταστράφηκε από ένα… συρραπτικό – εκτός όλων των άλλων, προσβάλλουν και τη νοημοσύνη μας».

Αναφέρεται επίσης στην «αποκάλυψη του Inside Story, ότι ήταν ενιαίο το κέντρο των υποκλοπών. Τα ίδια πρόσωπα που παρακολουθούνταν παρανόμως με το Predator, παρακολουθούνταν ‘νομίμως’ από τον ΕΥΠ». Σχολιάζει ότι «δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μετατρέψει τη χώρα σε παιδική χαρά του παρακράτους και του εγκλήματος».

Αναφερόμενος στην οικονομία τονίζει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΡΓΑΝΗ την εβδομάδα που πέρασε, πάνω από το 50% των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα αμείβονται με 800 ή και λιγότερα ευρώ το μήνα και το 70% των μισθωτών αμείβονται με μέχρι 950 ευρώ καθαρά το μήνα.

Σημειώνει ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα εργαζόμενων φτωχών, οι οποίοι δεν μπορούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια, παρ’ όλο που η οικονομία σημειώνει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» – κι αυτό διότι «το νεοφιλελεύθερο μοντέλο Μητσοτάκη έχει ως πυλώνες το χαμηλό εργατικό κόστος και τις βαθιές ανισότητες».

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας επικέντρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την εβδομαδιαία του ανασκόπηση μέσω Facebook: Δείκτης ώριμης δημοκρατίας η εύρυθμη λειτουργία του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: