Η κ. Ολγκίν Κουεγιάρ θα υποβάλει την έκθεση της στις 10 Ιουλίου: Συναντήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ο οποίος “διέγνωσε” ότι δεν υπάρχει κοινό έδαφος σε αυτή τη φάση

Η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό κα María Ángela Holguín Cuellar με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ, στο παράνομο “γραφείο αντιπροσωπείας” του ψευδοκράτους στο Λονδίνο. Φωτογραφία από το ψευδοκράτος




Έχει καταστεί σαφές ότι δεν υπάρχει κοινό έδαφος σε αυτή τη φάση, δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης μετά την συνάντησή του με την προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Λονδίνο προσθέτοντας ότι η κ. Ολγκίν Κουεγιάρ θα υποβάλει την έκθεσή της στον Αντόνιο Γκουτέρες, στις 10 Ιουλίου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δήλωσή του στο παράνομο τουρκοκυπριακό «πρακτορείο ειδήσεων» μετά το τέλος της συνάντησης που έγινε στα γραφεία της παράνομης «αντιπροσωπείας» του ψευδοκράτους, ο Τατάρ είπε ότι διήρκησε μία ώρα ενώ παρών ήταν και ο ειδικός αντιπρόσωπος του κ. Τατάρ, Γκιουνέρ Ονάρ.

Ο κατοχικός ηγέτης είπε ότι η απεσταλμένη του Γ.Γ. έχει αντιληφθεί από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της ότι «το κοινό έδαφος έχει εξαφανιστεί» και υποστήριξε ότι νέα διαδικασία στο Κυπριακό δεν μπορεί να διεξαχθεί λόγω της αδιάλλακτης στάσης της ελληνοκυπριακής ηγεσίας.

Για ακόμη μια φορά, συνέχισε, της εξήγησε τις θέσεις της τ/κ πλευράς στο Κυπριακό και την ευχαρίστησε για τις προσπάθειές της να βρει κοινό έδαφος. Αναφέρθηκε επίσης στις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το περιουσιακό, και ανέφερε στην κ. Ολγκίν ότι η λύση για την ιδιοκτησία ακινήτων είναι η παράνομη «επιτροπή ακίνητης περιουσίας».

Της ανέφερε, πρόσθεσε, ότι η ε/κ ηγεσία, στο πλαίσιο των αποτρεπτικών ενεργειών της εναντίον ατόμων που επενδύουν στον κατασκευαστικό τομέα στα κατεχόμενα, πραγματοποιεί μια οργανωμένη επίθεση στην οποία χρησιμοποιεί το δικαστικό σώμα ως εργαλείο αυτής της πολιτικής και σημείωσε ότι μετέφερε τις σχετικές εξελίξεις στον κ. Ολγκίν.

Αυτό το θέμα τους στενοχωρεί, δήλωσε υποστηρίζοντας ότι το μέρος για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι η παράνομη «επιτροπή ακίνητης περιουσίας», η οποία αναγνωρίζεται και από το ΕΔΑΔ.

Η κ. Ολγκίν αρνήθηκε ευγενικά να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο αποχωρώντας από τη συνάντηση, ενώ ο κατοχικός ηγέτης αναχώρησε για να επιστρέφει στην κατεχόμενη Κύπρο.

Κύκλοι γύρω από τον κ. Τατάρ σημείωναν πως μάλλον επρόκειτο για την τελευταία επαφή με την κ. Ολγκίν καθώς «δεν έχει πέσει στο τραπέζι» ζήτημα παράτασης της εντολής της, χωρίς πάντως να έχουν γίνει άμεσα γνωστές οι λεπτομέρειες του τι συζητήθηκε”.

Η κ. Ολγκίν Κουεγιάρ διαπίστωσε ότι τα μέρη απέχουν πολύ από τη συμβιβαστική λύση που ίσως βρεθεί, λέει ο Ρώσος Πρόεδρος Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: