Η FIFA ανέβαλε για μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες την απόφασή της για τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις ποδοσφαιρικές της διοργανώσεις

File Photo: Τα κεντρικά γραφεία της FIFA στη Ζυρίχη EPA, STEFFEN SCHMIDT




Η FIFA ανέβαλε μια απόφαση σχετικά με την προσπάθεια των Παλαιστινίων να αποκλειστεί το Ισραήλ από το διεθνές ποδόσφαιρο για μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, λέγοντας ότι και τα δύο μέρη είχαν ζητήσει περισσότερο χρόνο για να υποβάλουν τις θέσεις τους.

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Παλαιστίνης (PFA) είχε υποβάλει πρόταση για αποκλεισμό του Ισραήλ τον Μάιο λόγω του πολέμου στη Γάζα, με τη FIFA να διατάσσει μια επείγουσα νομική αξιολόγηση και να υπόσχεται να το αντιμετωπίσει σε έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου της τον Ιούλιο.

Η FIFA ανακοίνωσε ότι η νομική αξιολόγηση θα κοινοποιηθεί τώρα στο συμβούλιο της έως τις 31 Αυγούστου:

«Μετά από αιτήματα για παράταση και από τα δύο μέρη για να υποβάλουν τις αντίστοιχες θέσεις τους, που έχουν δεόντως χορηγηθεί από τη FIFA, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία με τη δέουσα προσοχή και πληρότητα», ανέφερε η FIFA στον λογαριασμό της στο X.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, με αγώνες ομίλων για το τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών που ξεκινά στις 24 Ιουλίου.

Το Ισραήλ προκρίθηκε στο τουρνουά ανδρών και θα παίξει στη φάση των ομίλων με το Μάλι, την Παραγουάη και την Ιαπωνία.

Μια έκθεση αυτή την εβδομάδα από δικηγόρους που ειδικεύονται στο διεθνές δίκαιο κάλεσε τη FIFA να αποκλείσει το Ισραήλ για παραβίαση αρκετών από τα καταστατικά της FIFA που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους ανθρωπιστικούς στόχους.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ζυρίχη, Ελβετία

Με νίκη 1-0 απέναντι στη Μακάμπι Νετάνια η πρόβα τζενεράλε του Παναθηναϊκού ενόψει του Europa League [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: