Η έπαρση της πολεμοχαρούς χανούμισσας Αισέ Γκιουνές: Το σύμβολο ενός κράτους-τρομοκράτη κουβαλήθηκε στην κατεχόμενη Κύπρο για να …”εορτάσει”!

Η Αϊσέ, η κόρη του διαβόητου τότε Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Τουράν Γκιουνές. Φωτογραφία από βίντεο του πρακτορείου Ανατολού (ΑΑ)




Της ΛΟΡΙΑΣ ΜΑΡΚΙΔΗ* – Λευκωσία

Πενήντα χρόνια μετά την ιταμή και βάρβαρη εισβολή των μεχμετζίκ της Άγκυρας στο πολύπαθο Νησί μας, η θυγατέρα του διαβόητου τότε Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Τουράν Γκιουνές, Αισέ, περιφερόταν στα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια και έμπλεος έπαρσης και ικανοποίησης δήλωνε τη χαρά της για το γεγονός ότι το όνομα της συνδέθηκε με την πλέον έκνομη και καταδικαστέα πράξη της επεκτατικής χώρας της, την εισβολή και κατοχή τμήματος του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το συνθηματικό μήνυμα που έμεινε στην ιστορία “Η Αισέ μπορεί να πάει διακοπές” έστειλε ο Τουράν Γκιουνές προς τον Πρωθυπουργό της εισβολής, Μπουλέντ Ετζεβίτ, αφού πρώτα κατάφερε να τορπιλίσει τη διάσκεψη της Γενεύης, με την υπόγεια στήριξη του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών Κάλλαχαν, ώστε να εξαπολύσει τη δεύτερη και σφοδρότερη φάση της εισβολής με την οποία ολοκληρώθηκε το σχέδιο της Άγκυρας για κατάληψη του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Αισέ εξέφρασε στις συνεντεύξεις της την ευτυχία της για την 50η επέτειο της τουρκικής εισβολής υπογραμμίζοντας ότι συντηρεί αυτές τις μνήμες με σθένος και ευλάβεια. Αυτές τις μνήμες επιθυμεί να κληροδοτήσει και στην κόρη της! Οποίος κυνισμός και πρόκληση προς τον απανταχού Ελληνισμό και ιδιαίτερα τους Κυπρίους.

  • “Το όνομα μου είναι σύμβολο”, διαλαλεί η Αισέ. Όντως χανούμισσα, εσύ μια ακαδημαϊκός και συγγραφέας, γνήσια εκπρόσωπος του Κεμαλισμού, είσαι το “σύμβολο” μιας χώρας εισβολέα, άρπαγα, μιας χώρας επιδρομέα που έχει καταδικαστεί από τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Αποτελείς σίγουρα το σύμβολο ενός κράτους-τρομοκράτη που έφερε την κόλαση στο νησί μας, που κατάφωρα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων καθώς και κάθε αρχή δικαίου. Επιχαίρεις, Αισέ, για τους βιασμούς από τα μεχμετζίκ χιλιάδων γυναικών της πατρίδας μας, πάσης ηλικίας χωρίς διάκριση γριών και κοριτσιών.

Σκέψου ότι έχεις κι εσύ μια κόρη, χανούμισσα. Εμετική η δήλωση περηφάνειας γιατί πετύχατε το ξερίζωμα των Ελλήνων από τις πατρογονικές τους εστίες, τον σφετερισμό των περιουσιών των. Χαίρεσαι για τις χιλιάδες των νεκρών και για το δράμα των οικογενειών των αγνοουμένων.

Επικροτείς τη βεβήλωση των εκλησιών τους και των ιερών τους τόπων, την καταστροφή της πολιτιστικής τους κληρονομιάς , ως γνήσια εκπρόσωπος του συνονθυλεύματος των κεμαλιστών, των ισλαμο-φασιστών και των μιλιταριστών που κυβερνά τη χώρα σου. Και που διακατέχεται από το σύνδρομο της κατάκτησης ό τι δεν του ανήκει.

Αντιλαμβάνεσαι, βέβαια, πως χωρίς τις πλάτες και την ανοχή των ισχυρών πατρώνων της Άγκυρας και τη συνεννόηση με τη χούντα των συνταγματαρχών, δεν θα ήταν δυνατή η επιτυχία του εγχειρήματος του κυνικού πατέρα σου και του στρατιωτικού κατεστημένου της χώρας σου. Χωρίς την προδοσία της Κύπρου δεν θα ήταν τόσο εύκολο να αρπάξετε έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  • Και τί καταφέρατε να πράξετε στο υπό την κατοχή σας έδαφος; Κατά τους νούσιμους Τουρκοκύπριους το μόνο που πετύχατε είναι να τους μαντρώσετε σε ένα μεγαλύτερο θύλακα αποκλεισμού και περιθωριοποίησης.

Σε μια μαύρη τρύπα όπου κυβερνά η τουρκική μαφία. Σε ένα καταφύγιο εγκληματικών στοιχείων και διεθνώς καταζητουμένων απατεώνων. Αλλά, ουδόλως σας ενδιαφέρουν οι Τουρκοκύπριοι τους οποίους και δεν εμπιστεύεστε. Στόχος της χώρας σας είναι η εφαρμογή της επεκτατικής της πολιτικής, η αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Σε κουβάλησαν φέτος, Αισέ, στα πανηγύρια των κατεχομένων γι αυτό που ακριβώς είσαι: μια απειλή για την Κύπρο ολόκληρη μαζί με τους ομοιδεάτες σου τους Γκρίζους λύκους του Μπαχτσελί, με τον νεο-οθωμανό Ερντογάν.

* Λόρια Μαρκίδη
Πρέσβης ε.τ.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Τα σταφύλια της «ορκίν»: Τι δεν έβγαλε από το στόμα της η απεσταλμένη του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό! Και πως τα έμαθε όλα σε 6 μήνες η κ. Ολγκίν Κουεγιάρ;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: