Η Ευρωπαϊκή Ένωση να βρεθεί στο τραπέζι του διαλόγου για το Κυπριακό: Συνάντηση Ανδρουλάκη με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη στη Λευκωσία

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκο Ανδρουλάκη. PIO, Stavros Ioannides




Απέναντι στη στάση της Τουρκίας που θέλει τη διχοτόμηση και τα δύο κράτη εμείς έχουμε χρέος να ξεκινήσουμε ξανά το διάλογο με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και βέβαια στο τραπέζι να είναι αυτή τη φορά η Ευρωπαϊκή ‘Ενωση, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ύστερα από συνάντηση την Παρασκευή στη Λευκωσία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Τόνισε ότι δεν μπορεί, βάσει του ευρωπαϊκού κεκτημένου, σε ένα πλήρες μέλος της ΕΕ, να υπάρχει στρατός κατοχής.

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι η λύση πρέπει να είναι βάσει των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, προσθέτοντας ότι αυτό είναι το εθνικό και πατριωτικό μας καθήκον “και εμείς θα αγωνιστούμε για αυτό με όλες μας τις δυνάμεις”.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από τη βάρβαρη εισβολή του Αττίλα που άφησε πίσω χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους.

“Πενήντα χρόνια προσπαθειών για να βρεθεί μια λύση, για να γίνει ξανά το νησί ένα, για να ζήσουν με αξιοπρέπεια, προοπτική όλοι οι Κύπριοι πολίτες”, ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι δυστυχώς σε αυτά τα πενήντα χρόνια πολλές προσπάθειες δεν έφεραν αποτέλεσμα έγινε όμως και ένα σημαντικό βήμα το 2004, αφού είκοσι χρόνια πίσω η Κύπρος έγινε πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, με άλυτο το Κυπριακό. Ζήτησε στον διάλογο αυτή τη φορά να είναι στο τραπέζι η ΕΕ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

«Η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να έχει ξεκάθαρη στάση για το Κυπριακό»: Στην Λευκωσία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: