Οι δικοί μας παρακαλούν τους Τούρκους να δεχθούν τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία: Και ο κατοχικός ηγέτης τους απαντά μόνο “λύση”-διάλυση …δύο κρατών!

FILE PHOTO: Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν με τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Φωτογραφία Ersin Tatar, @ErsinrTatar




«Δεν γίνεται να υπάρξει υποχώρηση από την λύση των δύο κρατών», δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, τη στιγμή που οι πολιτικοί στην Ελλάδα και την Κύπρο παρακαλούν τον Ταγίπ Ερντογάν να δεχθεί τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, που θα παραδώσει την Κύπρο στη σφαιρα επιρροής της Τουρκίας.

Σε δηλώσεις του στο φιλοκυβερνητικό τουρκικό κανάλι Α-Χαμπέρ, ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι «δυστυχώς, η Ελληνοκυπριακή πλευρά πάντα απορρίπτει μια συμφωνία που βασίζεται στην ισότητα με τους Τουρκοκυπριους».

Η Ε/κ πλευρά, ισχυρίστηκε ο Τατάρ, «θέλει πάντα να παρουσιάζει τους Τ/κ ως μειονότητα».

«Εμείς τι λέμε; Δύο κράτη. Το κυριαρχικό κράτος στο βορρά θα συνεχίσει οπωσδήποτε κάθε είδους συνεργασία με την Τουρκία, θα συνεχιστούν οι εγγυήσεις της Τουρκίας, θα συνεχιστεί η παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων. Δεν γίνεται να υπάρξει υποχώρηση από την λύση των δύο κρατών», είπε.

Ο Τατάρ υποστήριξε ότι «στην Κύπρο ούτως ή άλλως εδώ και 60 χρόνια, ζουν δύο λαοί, είναι αδιανόητο να σκεφτεί κανείς το αντίθετο. Αν υπάρξει μια συμφωνία, θα είναι επωφελής και για αυτούς. Πιστεύουμε ότι η επίλυση του Κυπριακού σε ρεαλιστική βάση θα είναι πολύ επωφελής για όλους».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια, ο κατοχικός ηγέτης υποστήριξε ότι «η Ελλάδα αισθάνεται ένοχη απέναντι στους Ελληνοκύπριους».

Σε ερώτηση σχετικά με στρατιωτική βάση στις ελεύθερες περιοχές, ο κ. Τατάρ είπε ότι «η Τουρκία είναι τόσο κοντά που και τα πλοία και τα αεροπλάνα μπορούν να έρθουν στην Κύπρο με κάθε τρόπο. Ως εκ τούτου, η ανάγκη για μια βάση δεν είναι τόσο προφανής για εμάς».

Επανέλαβε ότι καταβάλλουν προσπάθειες για την αναγνώριση του ψευδοκράτους. «Το εμπάργκο και η απομόνωση της βόρειας Κύπρου πρέπει να αρθεί. Συνεχίζονται καθημερινά οι προσπάθειες που καταβάλλουμε για την αναγνώρισή μας», ανέφερε.

Υποστήριξε ότι «η (παράνομη) “τδβκ” είναι πλέον μια εθνική υπόθεση. Στην 50η επέτειο της, βρήκε μεγάλη απήχηση στην Τουρκία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ ολόκληρη την Τουρκία, γιατί αυτή η υπόθεση είναι υπόθεση όλων μας. Αυτό το τουρκικό κράτος είναι το κράτος όλων μας», δήλωσε ο απαράδεκτος Τατάρ.

Νέες αθλιότητες από τον Ερντογάν: Επαναφέρει θέμα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη, συντηρεί την προκλητική ρητορική για την εισβολή στην Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: