Η απάντηση του Ισραήλ στον Ερντογάν: Η Τουρκία υποστηρίζει τους δολοφόνους και τους βιαστές της Χαμάς και τον ιρανικό άξονα του κακού, δεν πρέπει να είναι μέλος του ΝΑΤΟ

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν επιθεωρεί στρατιώτες του τουρκικού κατοχικού στρατού. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία, Recep Tayyip Erdoğan, @RTErdogan




Ο υπουργός Εξωτερικών του Εβραϊκού Κράτους, Ίσραελ Κατς επέκρινε με σφοδρότητα την Παρασκευή τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού ο τελευταίος κάλεσε προηγουμένως το ΝΑΤΟ να σταματήσει τη συνεργασία του με το Ισραήλ.

Ο αυταρχικός Ερντογάν, ο οποίος μίλησε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη, είπε ότι δεν είναι δυνατό για το ΝΑΤΟ να συνεχίσει τη συνεργασία του με την ισραηλινή κυβέρνηση.

«Μέχρι να επιτευχθεί συνολική, βιώσιμη ειρήνη στην Παλαιστίνη, οι προσπάθειες συνεργασίας με το Ισραήλ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ δεν θα εγκριθούν από την Τουρκία», δήλωσε ο Ερντογάν.

Σε απάντηση, ο Κατς έγραψε σε μια ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X:

«Ο Ερντογάν δηλώνει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ότι δεν θα επιτρέψει στο ΝΑΤΟ να συνεργαστεί με το Ισραήλ».

«Πρώτα από όλα, Ερντογάν, δεν αποφασίζεις τίποτα. Επιπλέον, μια χώρα όπως η Τουρκία, που υποστηρίζει τους δολοφόνους και τους βιαστές της Χαμάς και τον ιρανικό άξονα του κακού, δεν πρέπει να είναι μέλος του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Κατς. «Ντροπιάζεις την κληρονομιά του Ατατούρκ!»

Ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε τις συχνές φραστικές του επιθέσεις κατά του Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου με τη Χαμάς τον περασμένο Οκτώβριο.

Σε μια ομιλία του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «διέπραξε μια από τις μεγαλύτερες φρικαλεότητες αυτού του αιώνα στη Γάζα και έχει ήδη γράψει το όνομά του στην ιστορία ως ο σφαγέας της Γάζας».

Το Τουρκικό Υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε στις αρχές Μαΐου ότι ανέστειλε όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές με το Ισραήλ λόγω αυτού που περιέγραψε ως «επίθεσή κατά της Παλαιστίνης κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η κίνηση ήρθε αρκετές εβδομάδες αφότου η Τουρκία περιόρισε τις εξαγωγές στο Ισραήλ για 54 κατηγορίες προϊόντων.

Ο Ερντογάν είπε αργότερα ότι η κίνηση της Τουρκίας να σταματήσει το εμπόριο με το Ισραήλ είχε σχεδιαστεί για να αναγκάσει τη χώρα σε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

«Ηρώων Γη» με τον Νταλάρα: Η μεγάλη Επετειακή Εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αθηνών για την Κύπρο μας: 50 χρόνια από την άνανδρη και βάρβαρη τουρκική εισβολή… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: