Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο δελτίο του Σκάι (video): Είναι η αποχώρηση του Προέδρου Μπάιντεν το πιο πιθανό σενάριο; Πολλοί άνθρωποι στις ΗΠΑ θα ήθελαν να συμβεί …χθες

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Μιχάλης Ιγνατίου με την παρουσιάστρια ειδήσεων του Σκάι, Σία Κοσιώνη. Φωτογραφία από το κανάλι Σκάι




Προσκεκλημένος στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι, ο αρθρογράφος της ιστοσελίδας μας, Hellas Journal, και ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο, Μιχάλης Ιγνατίου απάντησε στις ερωτήσεις της εξαιρετικής Σίας Κοσιώνη για το θέμα που συζητά όλη η Αμερική, αλλά και όλος ο κόσμος:

Απάντησε ως εξής στο ερώτημα της παρουσιάστριας, καθώς οι πιέσεις εντείνονται, ο Μπάιντεν όμως έχει στυλώσει τα πόδια του. Παραμένει η αποχώρηση του ένα πιθανό σενάριο και ποτέ θα κριθεί αυτό; ερωτήθηκε και απάντησε ως εξής:

Ένας εκ των σημαντικών Αμερικανών νομοθετών, Δημοκρατικός, μας είπε τη φράση «ότι είναι να γίνει, θα γίνει». Μερικοί σε αυτή την πόλη, στο Λευκό Οίκο, βλέπουν μόνο τις δημόσιες αντιδράσεις, αντί να κοιτάζουν τι συμβαίνει στο παρασκήνιο.

Βράζει το βαθύ κράτος του Κόμματος, αλλά το χειρότερο για τον κ. Μπάιντεν είναι ότι η βάση είναι αυτή που κάνει την επανάσταση εναντίον του.

  • Η τελευταία πληροφορία δειχνει μία πιο άσχημη κατάσταση: ανέβηκαν στο …τρένο της αποχώρησης τουλάχιστον τρεις σημαντικοί συνεργάτες του, οι οποίοι προγραμματίζουν να του μιλησουν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Για να απαντήσω στο ερώτημα σου, η αποχώρηση του είναι ένα το πιο πιθανό σενάριο. Ο Πρόεδρος επικοινωνεί καθημερινά, ακόμα και αυτές τις μέρες που βρίσκεται στο συνεδριακό κέντρο για το ΝΑΤΟ, να τηλεφωνεί σε βουλευτές και γερουσιαστές και να ζητά δηλώσεις υποστήριξης.

Αυτό που ακούμε εμείς είναι ότι τα μαντάτα δεν είναι καλά. Ο επικεφαλής της δημοκρατικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, δυσανασχετεί και διαρρέει μία έντονη δυσαρέσκεια. Είναι βουνό οι αντιδράσεις.

Προσωπικά δεν ξέρω πως θα σταθεί. Τον μελέτησα αυτές τις μέρες που είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ στο πόδι. Χθες πήγα και στον Λευκό Οίκο. Δείχνει αυτό που βλέπει ο καθένας. Είναι χαμένος στις σκέψεις του.

Εμείς που τον γνωρίσαμε όταν άστραφτε και βρόνταγε στη Γερουσία, αισθανόμαστε θλίψη. Τον θυμάμαι όταν έδινε τις μάχες για την Αμμόχωστο που κτυπούσε το χέρι στο τραπέζι και προκαλούσε φόβο.

Θα έπρεπε η οικογένεια του να φροντίσει να προστατεύσει τη φήμη του. Αύριο αναμένεται μία μεγάλη σύσκεψη, δεν ξέρουμε αν θα δημοσιοποιηθεί, και ίσως να έχουμε μία πιο καθαρή εικόνα.

ΔΕΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΣΙΑΣ ΚΟΣΙΩΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ:

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: