H νέα καπετάνισσα του Φισκάρδου Μαριάννα Παλικισιάνου: Η ιστορία της οικογένειας από τον προπάππου έως σήμερα που αναλαμβάνει το τιμόνι η δισέγγονη [video]

H Μαριάννα Παλικισιάνου πηγή εικόνας kefaloniafocus




Η ιστορία της οικογένειας Παλικισιάνου στο Φισκάρδο ξεκινάει απ’ τη δεκαετία του 1960 και του 1970, με τα πρώτα σκάφη, το «Καπετάν Παναγιώτης» και το «Άγιος Γεράσιμος», να είναι τα πρώτα που άνοιξαν το εμπόριο με τη γειτονική Λευκάδα, την Ιθάκη και την Πάτρα μεταφέροντας κάθε είδους προϊόντα ζώα και υλικά για τις ανάγκες των μαστόρων της εποχής.

Τα σκάφη τους καλοκαιρινούς μήνες μετέφεραν και τους πρώτους τουρίστες. Τη δεκαετία του 1970 τους πρώτους χίπηδες, που δειλά-δειλά άρχισαν να επισκέπτονται το Φισκάρδο και αναζητούσαν απόκρημνες ήσυχες παραλίες, σπηλιές στη μοναδική ακτογραμμή της βόρειας Κεφαλονιάς και στον κόλπο της Πόλης στην Ιθάκη.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ο Διονύσης Παλικισιάνος ναυπήγησε το πρώτο ουσιαστικά τουριστικό σκάφος στο Φισκάρδο, το “ΡΟΜΑΝΤΙΚΑ”, που άνοιξε την γραμμή Φισκάρδο-Πόλη στην Ιθάκη συμβάλλοντας έτσι στην τουριστική ανάπτυξη των δυο περιοχών των δυο νησιών.

Το “ΡΟΜΑΝΤΙΚΑ” όλα τα χρόνια,μετέφερε χιλιάδες τουρίστες και η επομένη γενιά της οικογένειας ο Χρήστος Παλικισιάνος, συνεχιστής του πατέρα του, μεγαλώνοντας μέσα στα σκάφη συνεχίζει με αγάπη να κάνει αυτό που αγάπησε από μικρό παιδί.

Ο Χρήστος, εκτός απο ιδιοκτήτης τουριστικού σκάφους, είναι και επαγγελματίας ψαράς,και ένας απ’ τους λίγους εναπομείναντες καραβομαραγκούς στην Ελλάδα.

Η μικρή του κόρη, η γλυκύτατη Μαριάνα Παλικισιάνου 19 ετών, ακολουθώντας τα χνάρια του προπάππου της του παππού της Διονύση, πατέρα της Χρήστου, ευελπιστεί σύντομα να γίνει η πρώτη καπετάνισσα στην οικογένεια και η πιο μικρή του Φισκάρδου!

Η Μαριάνα από πολύ μικρή μέσα στο ιστορικό “ΡΟΜΑΝΤΙΚΑ” δίπλα στον παππού της και τον πατέρα της, αγαπάει τη Θάλασσα και δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της μακριά από αυτή.

Σύντομα θα μπορεί να αναλάβει την πλοιαρχία στο παραδοσιακό τουριστικό σκάφος της οικογένειας, προσφέροντας με το ζεστό της χαμόγελο την αυθεντική φιλοξενία στους χιλιάδες τουρίστες που λατρεύουν το Φισκάρδο.

Η Μαριάννα Παλικισιάνου με τον πατέρα της Χρήστο Παλικησιάνο Πηγή εικόνας Kefaloniafocus

Η Μαριάνα ένα γλυκύτατο παιδί, με αγάπη με χαμόγελο, ανοικτόκαρδη ακολουθεί την παράδοση της οικογένειας της στο θαλάσσιο τουρισμό, με προσήλωση και αγάπη στην εξυπηρετήση των τουριστών. Είναι πολλές φορές,που πιστεύεις ότι οι άνθρωποι δεν βλέπουν το αληθινό, όμως εμείς το είδαμε,γιατί όπου και να γυρίσαμε στο Φισκάρδο, άπαντες αγαπάνε την οικογένεια Παλικισιάνου, τον Χρήστο και ιδιαίτερα την Μαριάννα.

Εμείς Μαριάννα θα είμαστε εκεί στο πρώτο σου ταξίδι,για να μοιραστούμε μαζί με την οικογένεια σου την πρώτη σου εμπειρία σαν καπετάνισα πλέον.

Με πληροφορίες από kefaloniafocus.com

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: