Φοβερή καταγγελία της αρχηγού του δεξιού ΔΗΣΥ, άστραψε και βρόντηξε: Στελέχη του κόμματος εργάζονταν για την εκλογή των υποψηφίων του “κομμουνισιτκού” ΑΚΕΛ

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ και της κυπριακής Βουλής, Αννίτα Δημητρίου με τον βουλευτή Νίκο Τορναρίτη. Φωτογραφία Annita Demetriou, @AnnitaDemetriou




Η πρόεδρος του δεξιού Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αννίτα Δημητρίου προχώρησε σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος κατά την διάρκεια του Πολιτικού του Συνεδρίου το οποίο κράτησε αρκετές ώρες.

Η κ. Δημητρίου δεν παρέλειψε να θέσει τα όρια και να δώσει το στίγμα της όσον αφορά ανάρμοστες συμπεριφορές από κομματικά στελέχη και υπέρμετρες όπως τις χαρακτήρισε φιλοδοξίες που είχαν ως στόχο να καταστρέψουν την παράταξη.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε:

«Ενώ από νωρίς το Φθινόπωρο εισήλθαμε στην προετοιμασία των εκλογών, με τα προβλήματα που έχω ήδη περιγράψει να περιπλέκουν και να καθυστερούν τις διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων του κόμματος. Και την ίδια ώρα να χρησιμοποιούνται υστερόβουλα από ορισμένους, εντός και εκτός κόμματος, για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους ατζέντες. Αδιαφορώντας για τη συνοχή και την ενότητα του κόμματος, που ήταν και παραμένει το βασικό ζητούμενο για την αμέσως επόμενη περίοδο».

Ανώτατα κομματικά στελέχη ανέφεραν στο κανάλι ΣΙΓΜΑ ότι ακόμη και μέλη του κόμματος που μέχρι προσφάτως διαφωνούσαν με τους χειρισμούς της ηγεσίας δεν εξέφρασαν την αντίθεσή τους παρά τις αιχμές της Αννίτας Δημητρίου.

Τα μεγαλύτερα λάθη του κόμματος που αποτυπώθηκαν και στην κάλπη αφορούσαν τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η έλλειψη κομματικής πειθαρχίας και ο υποσκελισμός των καταστατικών διαδικασιών, ήταν ο λόγος για τον οποίο σύμφωνα με την Αννίτα Δημητρίου σε πολλές περιπτώσεις επικράτησαν οι υποψήφιοι που στήριζε το ΑΚΕΛ.

«Δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι υπήρξαν και περιπτώσεις όπου και χωρίς την κάθοδο των λεγόμενων ανταρτών, στελέχη του κόμματος, ακόμη – και λυπάμαι που το λέω – είτε μέλη επαρχιακών γραμματειών είτε και άλλοι κομματικοί αξιωματούχοι, υπέσκαπταν απροκάλυπτα τον υποψήφιο που στήριζε η Παράταξη και εργάζονταν για την εκλογή των υποψηφίων που στήριζε το ΑΚΕΛ», ανέφερε.

Η Αννίτα Δημητρίου αναφέρθηκε ακόμη σε συμπεριφορές που οδηγούν το κόμμα σε διχασμό που πλέον θα αντιμετωπίζονται καταστατικά και με θεσμικό τρόπο. Αιχμή που όπως λέχθηκε στο ΣΙΓΜΑ είχε σαφή αποδέκτη.

  • Οι αλλαγές που προωθούνται στο κόμμα είναι οι εξής:

Eπαναλειτουργία και αναβάθμιση της Σχολής Πολιτικής Επιμόρφωσης.
Ενεργοποίηση ου Συμβουλίου Παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου (Shadow cabinet)
Δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας διαβούλευσης.
Καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογικές συνελεύσεις.
Οργανωτική ανασυγκρότηση του και παραγωγή πολιτικής.
Διοικητική ανασυγκρότηση όλων των δομών του κόμματος.
Θεσμοθέτηση διαρκούς διαλόγου με τα τμήματα, επαρχιακά σώματα και τοπικές επιτροπές.
Δημιουργία Γραφείου επαφής με την κοινωνία των πολιτών.
Αξιοποίηση των στελεχών που εκπροσώπησαν το κόμμα στις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είτε έχουν εκλεγεί είτε όχι.
Αξιοποίηση της Νεολαίας.

Η Αννίτα Δημητρίου ενημέρωσε επίσης ότι θα προβεί στον διορισμό πέντε Συμβούλων Προέδρου που θα συμμετέχουν στο Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Σημειώνεται ότι στο Πολιτικό γραφείο δεν έδωσαν το παρόν τους ο πρώην πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Οι Βρυξέλλες αποδοκιμάζουν έντονα τον αισχρό εθνικιστή Βίκτορ Όρμπαν: Δεν είχες άδεια να εκπροσωπήσεις την Ε.Ε. σε σύνοδο όπου παραβρέθηκε ο κατοχικός ηγέτης Τατάρ (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: