Φωτιά στον Υμηττό στην περιοχή των Γλυκών Νερών: Στάλθηκε 112, δεν υπάρχουν σπίτια σε κοντινή απόσταση – Στάλθηκαν 7 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη

File Photo Σύννεφο μαύρου καπνού διακρίνεται από το Μαρούσι, από τη δασική φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική περιοχή στα Γλυκά Νερά, Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΡΝΗΛΑΚΗ




Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή των Γλυκών νερών πευκόφυτος λόφος, ενώ μήνυμα στάλθηκε από το 112, δεν υπάρχουν κοντά στο μέτωπο σπίτια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14:20 σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά Αττικής, στη βόρεια πλευρά του Υμηττού και μέχρι στιγμής κινείται αντίθετα από τα σπίτια, προς το δασικό κομμάτι σε σημείο όπου υπάρχει πυκνή δασική έκταση.

Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 100 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα και από αέρος 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές με εθελοντικά οχήματα, υδροφόρες ΟΤΑ ενώ στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις.

Νωρίτερα προειδοποιητικό μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Γλυκά Νερά Αττικής καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στα Γλυκά Νερά η Αστυνομία έχει προχωρήσει στις εξής εκτροπές κυκλοφορίας:

  • Κρητικού Πελάγους και Αγίου Ιωάννου (περιοχή Γλυκά Νερά)
  • Γραβιάς και Ανατολικής Μεσογείου (Περιοχή Αγίας Παρασκευής)

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: