Φαντασιώνεται την απαράδεκτη “λύση” των “δύο κρατών”: Ο Ερντογάν προσπαθεί να «ξεπλύνει» τις ευθύνες της κατοχικής Τουρκίας για την άνανδρη εισβολή (video)

Islamist President Recep Tayyip Erdoğan delivered a speech at a meeting with NGO and sector representatives in Rize. Photo via Turkish Presidency




Προαπαθεί να ξεπλύνει όλες της τις ευθύνες της, για την άνανδρη και βάρβαρη εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου, η κατοχική Τουρκία, και μάλιστα φροντίζει να εκδώσει και …βιβλίο με τους ψεύτικους ισχυρισμούς της Άγκυρας, αφού τα γραπτά μένουν!

«Ποιος φταίει; Το σήμερα δεν μπορεί να ιδωθεί ξεχωριστά από το παρελθόν» τιτλοφορείται το βιβλίο που χθες κυκλοφόρησε η διεύθυνση επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, το οποίο μάλιστα προλογίζει ο Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την συνάδελφο Χριστίνα Μαύρου στο κανάλι Omega.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο:

«Η επέμβαση της Τουρκίας -όπως χαρακτηρίζει την τουρκική εισβολή- το 1974 ήταν αναγκαία λόγω της υπαρξιακής απειλής της τουρκοκυπριακής κοινότητας από τις ελληνοκυπριακές επιθέσεις και του στόχου της Ένωσης, ως μέρος ενός (δήθεν) σχεδίου εθνοκάθαρσης».

Το βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί και στην αγγλική, στόχο έχει όπως διατείνεται να … καταπολεμήσει(!!!) τα πολιτικά “ψέματα” και την “παραπληροφόρηση” γύρω από το Κυπριακό, το οποίο όπως ο Ερντογάν γράφει, ξεκίνησε νωρίτερα του 1974.

  • «Όραμα μου, τα δύο κράτη», λέει ο ισλαμιστής Ερντογάν

Ο φανατικός ισλαμο-εθνικιστής επιμένει στο «όραμα» του λέγοντας:

«Κανένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον περιορισμό του κυπριακού ζητήματος στα γεγονότα του 1974, απομονώνοντας και αγνοώντας έτσι τους Τουρκοκύπριους, το αρχαίο και θεμελιώδες στοιχείο του νησιού, από τον κόσμο. […] Θα ήθελα να επαναλάβω το όραμά μου για δύο ισότιμα κράτη που συνυπάρχουν σε ένα βιώσιμο ειρηνικό κλίμα, με βάση τις πραγματικότητες του νησιού».

Εν τω μεταξύ, σε μια χρονική συγκυρία που καθόλου άσχετη μπορεί να θεωρηθεί με τα όσα η Άγκυρα θα επιδιώξει σε σχέση με το Κυπριακό, ο Χακάν Φιντάν αίφνης αποφάσισε…αλλαγή φρουράς στο ψευδοκράτος.

Διόρισε νέο παράνομο “πρέσβη” της Τουρκίας στα κατεχόμενα τον υφυπουργό εξωτερικών Γιασίν Εκρέμ Σερίμ στη θέση του Μετίν Φεϊζίογλου, ο οποίος μετατέθηκε στην τουρκική πρεσβεία, στην Πράγα.

Και αυτά ενώ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ετοιμάζεται να παρουσιάσει στις πλευρές την πρότασή του για το Κυπριακό με πρώτο στόχο να ξεκινήσει ο διάλογος.

Σε ετοιμότητα οι Κυπριαρχές Αρχές για μαζική εκκένωση από Λίβανο σε περίπτωση πολέμου* Τα πιθανά σενάρια που εξετάζονται με τις ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: