Εξώφυλλο-γροθιά του Economist στον Τζο Μπάιντεν: Με «πι» δεν μπορεί να κυβερνηθεί η χώρα: Τον καλεί να αποσυρθεί από υποψήφιος για την προεδρία

Το εξώφυλλο του Economist που με ένα “π” με το σήμα της αμερικανικής προεδρίας, έχει τίτλο “δεν είναι τρόπος αυτός να κυβερνηθεί μια χώρα”. Photo via X@TheEconomist/




Ομολογουμένως εφευρετικό αλλά και εξαιρετικά απαξιωτικό για τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ είναι το εξώφυλλο του έγκυρου βρετανικού περιοδικού Economist.

Στο εξώφυλλο απεικονίζεται ένα «πι», το οποίο χρησιμοποιούν για να μετακινηθούν ηλικιωμένοι και όσοι έχουν κινητικά προβλήματα, συνοδευόμενο από τη φράση «Δεν είναι αυτός τρόπος να διοικείς μια χώρα» (No way to run a country).

Τόσο το εξώφυλλο όσο και το κύριο άρθρο αφορούν στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠ:Α και μείζον καθώς διαμορφώνεται πλέον ζήτημα του κατά πόσον ο Τζο Μπάιντεν μπορεί να συνεχίσει να είναι υποψήφιος και να διεκδικεί μια νέα θητεία στον Λευκό Οίκο.

Ο Economist είναι κατηγορηματικός και απαντά «σε καμιά περίπτωση» δεν μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα. Ενώ το άρθρο φέρει τίτλο “Γιατί ο Μπάιντεν πρέπει να παραιτηθεί”.

Το άρθρο αναφέρεται στην πρόσφατη καταστροφική πρόσφατη εμφάνιση του Αμερικανού προέδρου απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο, Ντόναλντ Τραμπ, στο προεκλογικό ντιμπέιτ, που άναψε φωτιές και ξεκίνησε τον θόρυβο για αντικατάσταση του Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το περιοδικό, «ο πρόεδρος και το κόμμα του εμφανίζονται ως οι σωτήρες της δημοκρατίας. Οι πράξεις τους όμως λένε το αντίθετο», καθώς «το ντιμπέιτ και τα επακόλουθά του απέδειξαν ότι ο κ. Μπάιντεν είναι ακατάλληλος» λόγω «της διανοητικής του παρακμής» και «της επιμονής του, με τη βοήθεια της οικογένειάς του, του ανώτερου προσωπικού του και της ελίτ των Δημοκρατικών, ότι εξακολουθεί να είναι ικανός για την πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο».

«Ήταν μαρτύριο να βλέπεις έναν ηλικιωμένο σε σύγχυση να παλεύει να θυμηθεί λέξεις και γεγονότα. Η αδυναμία του να επιχειρηματολογήσει απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο ήταν αποκαρδιωτική» τονίζεται σε άλλο σημείο στο ίδιο άρθρο

Ο Economist επικρίνει επίσης «την ανεντιμότητα της εκστρατείας του», λέγοντας ότι η «συγκάλυψη (για την κατάστασή του) είναι χειρότερη» από την επίδοση του Μπάιντεν στο ντιμπέιτ. Το περιοδικό γράφει , ακόμη, ότι η εκστρατεία του προσπαθεί να «αρνηθεί αυτό που δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί είδαν με τα ίδια τους τα μάτια».

«Το αποτέλεσμα είναι να ρίξουν τον Λευκό Οίκο στα χέρια του Ντόναλντ Τραμπ. Νέες δημοσκοπήσεις διαπίστωσαν ότι οι ψηφοφόροι στις πολιτείες που πρέπει να κερδίσει ο κ. Μπάιντεν έχουν μετακινηθεί εναντίον του. Το προβάδισμά του μπορεί να κινδυνεύει ακόμη και σε κάποτε ασφαλείς πολιτείες όπως η Βιρτζίνια, η Μινεσότα και το Νέο Μεξικό» αναφέρει ο Economist.

Σημειώνοντας, ακόμα, ότι πολλοί Δημοκρατικοί «έχουν αρχίσει να τον καλούν ανοιχτά να αποχωρήσει», το περιοδικό προσθέτει ότι ο Μπάιντεν και ο Τραμπ «προσφέρουν μια επιλογή μεταξύ του ανίκανου και του απερίγραπτου. Οι Αμερικανοί αξίζουν κάτι καλύτερο».

 

Με πληροφορίες από The Economist

 

Η ώρα της αλήθειας για τον Τζο Μπάιντεν: Σήμερα η συνένετευξή του στο ABC που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό αν θα είναι υποψήφιος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: