Εξαιρετική η Χριστιάνα: Φέτος κλείνουν 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή… Μια εισβολή είναι τέτοια, είτε συμβαίνει στην Ουκρανία το 2022, είτε συνέβη στην Κύπρο το 1974…

Η αναπληρώτρια πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου κατά την τοποθέτηση της, στη Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των χωρών της Ε.Ε. Φωτογραφία από βίντεο via Ο Φιλελεύθερος – Philenews




Αναφορά στη συμπλήρωση 50χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο έκανε η αναπληρώτρια πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου στην τοποθέτηση της, στη Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των χωρών της Ε.Ε. που πραγματοποιείται στην Βουδαπέστη.

Στην τοποθέτηση της έθιξε τον πόλεμο στην Ουκρανία, την κρίση στη Μέση Ανατολή και την προσπάθεια της Κύπρου για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση της, η κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε: «Φέτος κλείνουν 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Μια εισβολή είναι τέτοια, είτε συμβαίνει στην Ουκρανία το 2022, είτε συμβαίνει στην Κύπρο το 1974. Οι αξίες όμως της ΕΕ δεν μας επιτρέπουν ποτέ να το αποδεχτούμε».

Με αυτή την φράση έκλεισε την ομιλία της και χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα, οι οποίοι ήταν οι πρόεδροι των επιτροπών ευρωπαϊκών υποθέσεων της Ε.Ε. Παρόντες ήταν και Τούρκοι βουλευτές εκπροσωπώντας την τουρκική εθνοσυνέλευση και ήταν εκεί ως χώρα υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: