Βρέχει φωτιά στην Αττική: Πυρκαγιές από δεκάδες κεραυνούς σε Διόνυσο, Μαραθώνα, Χαλάνδρι – Πλημμύρες σε Άγιο Στέφανο, έκλεισε ο κόμβος της Εθνικής

FILE PHOTO Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει αστραπές πάνω από την Αθήνα, κατά τη διάρκεια καταιγίδας, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Η σφοδρή καλοκαιρία έφτασε στην Αττική όπου εκτός από τα πλημμυρικά φαινόμενα πέφτουν και εκατοντάδες κεραυνοί προκαλώντας πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις.

Διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς έχουν ξεσπάσει σε δασικές εκτάσεις σε Διόνυσο, Μαραθώνα και Χαλάνδρι λόγω έντονης κεραυνικής δραστηριότητας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς σε Διόνυσο και Μαραθώνα, ενώ στο Χαλάνδρι φωτιά έχει εκδηλωθεί στο ρέμα Χαλανδρίου κοντά στην οδό Ηρώδου Αττικού. Για την κατάσβεσή τους έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Έκλεισε λίγο μετά τις 13:00 για τα οχήματα η διάβαση της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στον κόμβο Αγίου Στεφάνου, εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή.

Στην Αττική έχει σταλεί 112 ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για επικίνδυνα φαινόμενα από το μεσημέρι και μετά.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
Σήμερα Πέμπτη (04-07-24)

α. Στην ανατολική Μακεδονία και σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως στους νομούς Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής), καθώς και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου (βορείως της Λέσβου) έως τις μεσημβρινές ώρες.

β. Στη Θεσσαλία και στις Σποράδες από τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες.

 

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ηχησε το 112 στην Αττική: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: