Εσπασε την περίεργη σιωπή του μετά το ντιμπέιτ ο Τραμπ: Θα νικήσω όποιον και να μου φέρουν* Οι μπηχτές στην Καμάλα Χάρις, το εμπάργκο στο μπέικον και το challenge του 1 εκατ. δολαρίων [video]

epa11469572 Former President Donald Trump delivers remarks during a campaign event at Trump National Doral Miami resort in Doral, Florida, USA, 09 July 2024. EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH




Την πρώτη του δημόσια ομιλία μετά το -καταστροφικό για τον αντιπαλό του- ντιμπέιτ με τον Τζον Μπάιντεν πραγματοποίησε στη Φλόριντα το βράδυ της Τρίτης ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών, αφού άφησε τους εκατοντάδες υποστηρικτές του να περιμένουν στη ζέστη περισσότερο από μία ώρα από την προγραμματισμένη έναρξη, επέστρεψε στο μονοπάτι της προεκλογικής εκστρατείας εκτοξεύοντας ύβρεις κατά του Τζο Μπάιντεν και συνεχίζοντας τις αστήρικτες αναφορές του.  Παράλληλλα, δεν αποκάλυψε τον υποψήφιο αντιπρόεδρο της εκστρατείας του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίο, παρά τη φημολογία ότι αυτό θα γινόταν χθες.

Επικρατέστερος υποψήφιος θεωρείται ο γερουσιαστής της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση, που έγινε στο γκολφ κλαμπ του Τραμπ στο Ντοράλ, ένα δυτικό προάστιο του Μαϊάμι. 

Αντ’ αυτού, ο Τραμπ εκφώνησε μια φλύαρη 75λεπτη ομιλία που περιελάμβανε σειρά επιθέσεων κατά του Μπάιντεν και της παραπαίουσας επίδοσής του στο ντιμπέιτ, η οποία έχει εγείρει ερωτήματα μεταξύ των Δημοκρατικών σχετικά με το κατά πόσον ο 81χρονος πρόεδρος είναι αρκετά ικανός για μια δεύτερη θητεία.

«Το Δημοκρατικό κόμμα είναι βυθισμένο στο χάος και καταρρέει πλήρως επειδή δεν μπορούν να αποφασίσουν ποιος από τους υποψηφίους τους είναι πιο ακατάλληλος για πρόεδρος, ο νυσταγμένος, απατεώνας Τζο Μπάιντεν ή η γελαστή Καμάλα», είπε, επαναλαμβάνοντας προηγούμενους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τους δυο τους.

«Παρά τον πανικό των Δημοκρατικών αυτή την εβδομάδα, η αλήθεια είναι ότι δεν έχει σημασία ποιον θα προτείνουν, διότι θα νικήσουμε οποιονδήποτε από αυτούς».

Από το ντιμπέιτ με τον Τζο Μπάιντεν, το οποίο έγινε αφορμή για να ενταθούν οι φωνές στη Δημοκρατικό Κόμμα που ζητούν να αποσυρθεί από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές ο νυν πρόεδρος, ο Τραμπ είχε παραμείνει σιωπηλός. Ο λόγος, όπως αναλύθηκε από αρκετά μέσα, ήταν για να μην… ενοχλήσει τον αλληλοσπαραγμό των Δημοκρατικών. Ο Guardian μάλιστα επικαλέστηκε στέλεχος της εκστρατείας του δήλωσε ανώνυμα ότι «κάτι ετοιμάζουμε και για αυτό δεν μιλάμε».

Τα σχόλιά του την Τρίτη ήταν αξιοσημείωτα για την προσθήκη του ονόματος της αντιπροέδρου σε πολυάριθμες επιθέσεις κατά των πολιτικών του Μπάιντεν, καθώς και για τις αναφορές τόσο στον Ρούμπιο όσο και στον Μπάιρον Ντόναλντς, Ρεπουμπλικανό βουλευτή της Φλόριντα που πιστεύεται επίσης ότι βρίσκεται στη λίστα του Τραμπ για την αντιπροεδρία.

epa11469415 Supporters of former President Donald Trump attend a rally at Trump National Doral Miami resort in Doral, Florida, USA, 09 July 2024. EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Κατά τα άλλα, ήταν μια τυπική ομιλία του Τραμπ, γεμάτη από ισχυρισμούς χωρίς αποδείξεις ότι η ήττα του στις εκλογές του 2020 ήταν δόλια- και τον ισχυρισμό ότι μια συγκέντρωση υποστηρικτών που αριθμούσε εκατοντάδες άτομα ήταν στην πραγματικότητα ένα πλήθος 45.000 ατόμων.

Επίσης, η αναφορά του στο μπέικον, υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση Μπάιντεν έχει τετραπλασιάσει την τιμή του άγγιξε τον σουρεαλισμό:

«Δεν τρώμε πια μπέικον», ανακοίνωσε.

Αξιοσημείωτες είναι τέλος οι αναφορές του στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, λέγοντα ότι «εξαπάτησαν» τον αμερικανικό λαό επειδή οι οδηγοί πρέπει να σταματούν για τρεις ώρες για να φορτίζουν τα οχήματά τους μετά από κάθε 45 λεπτά οδήγησης, ενώ, στον απόηχο μιας από τις πιο περίεργες ανταλλαγές απόψεων στο ντιμπέιτ με τον Μπάιντεν για το ποιος είναι καλύτερος παίκτης του γκολφ, προκάλεσε τον διάδοχό του στον Λευκό Οίκο σε μια αναμέτρηση:

«Θα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλητικά γεγονότα στην ιστορία, ίσως μεγαλύτερο από το Ryder Cup ή ακόμη και από το Masters”, είπε ο Τραμπ, υποσχόμενος 1 εκατ. δολάρια σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της επιλογής του Μπάιντεν αν χάσει.

Με πληροφορίες από Guardian

Σφοδρή κατηγορία της Ουάσιγκτον εναντίον της Τεχεράνης: Το Ιράν πληρώνει διαδηλωτές, υποκινεί κινητοποιήσεις για τη Λωρίδα της Γάζας μέσα στην Αμερική!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: