Αισχρός ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, ομιλεί για “εορτές” την 20η Ιουλίου και για δήθεν “ειρηνευτική επιχείρηση”: Εμμονή του Γιασάρ στη διχοτομική πρόταση για “δύο κράτη”

Ο ισλαμιστής υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Yaşar Güler συναντήθηκε με τον Διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων Στρατηγό Selçuk Bayraktaroğlu και τους συνεργατες του. Φωτογραφία από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας




Η (απαράδεκτη και διχοτομική) πολιτική της Τουρκίας για λύση “δύο κρατών” στην Κύπρο θα συνεχιστεί, δήλωσε ο ισλαμιστής Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ.

Σε δηλώσεις του μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι «στις 20 Ιουλίου θα γιορτάσουμε(sic) την 50ή (μαύρη) επέτειο της “ειρηνευτικής επιχείρησης” -όπως χαρακτήρισε την άνανδρη τουρκική εισβολή- για την Κύπρο, μέσω της οποίας σταματήσαμε το χέρι που απλωνόταν προς τους Τουρκοκύπριους», όπως ισχυρίστηκε ο άθλιος Γκιουλέρ.

Πρόσθεσε ότι «η αιτιολόγηση και η αναγκαιότητα αυτής της επιχείρησης, την οποία πραγματοποιήσαμε ως εγγυήτρια χώρα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, γίνονται αντιληπτές από το περιβάλλον ασφαλείας που διαμορφώθηκε και το οποίο διαρκεί μέχρι σήμερα».

«Η στάση μας για λύση δύο κρατών στο νησί και η στήριξη που παρέχουμε στους ομογενείς μας θα συνεχιστούν», ισχυρίστηκε ο Τούρκος υπουργός:

Αναλυτικά οι δηλώσεις του απαράδεκτου Γκιουλέρ για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ακολουθούν:

«Στις 20 Ιουλίου θα γιορτάσουμε(sic) την 50ή (μαύρη) επέτειο της ‘Ειρηνευτικής Επιχείρησης’ για την Κύπρο, μέσω της οποίας σταματήσαμε το χέρι που απλωνόταν προς τους Τουρκοκύπριους.

Η αιτιολόγηση και η αναγκαιότητα αυτής της επιχείρησης, την οποία πραγματοποιήσαμε ως εγγυήτρια χώρα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, γίνονται αντιληπτές από το περιβάλλον ασφαλείας που διαμορφώθηκε και το οποίο διαρκεί μέχρι σήμερα».

Αναφορικά με το πολιτικό μέλλον της Κύπρου, ο θρασύτατος Γκιουλέρ δήλωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει να υποστηρίζει την ιδέα μιας λύσης με “δύο κράτη” στο νησί, προσθέτοντας ότι η υποστήριξη προς τους Τουρκοκύπριους θα συνεχιστεί ακόμα περισσότερο.

«Η στάση μας για λύση δύο κρατών στο νησί και η στήριξη που παρέχουμε στους ομογενείς μας θα συνεχιστούν», είπε, επαναλαμβάνοντας τη γνωστή θέση της κυβέρνησης Ερντογάν για τη λύση του Κυπριακού και επισημαίνοντας το ποιος πραγματικά έχει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση στην Κύπρο”.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου στη δεξίωση της Πρέσβειρας των ΗΠΑ: Η συνεργασία δεν υπήρξε πιο ισχυρή, οι σχέσεις και οι επαφές δεν υπήρξαν τόσο αληθινές και πολύτιμες (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: