Αισχρή ομολογία του Χακάν Φιντάν για πιθανή νέα εισβολή: «Θα συνεχίσουμε τις (δήθεν) “ειρηνευτικές επιχειρήσεις” στην Κύπρο», δήλωσε χωρίς ντροπή… Οι δικοί μας τον χαβά τους!!!

FILE PHOTO Ο ισλαμιστής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν. Φωτογραφία Turkish MFA, @MFATurkiye




Κοντράστ δηλώσεων υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας για το Κυπριακό με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, σε συνέντευξή του στο Real Fm, να ξεκαθαρίζει ότι η τουρκική θέση για λύση δύο κρατών είναι εκτός πλαισίου και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Ο Έλληνας υπουργός των Εξωτερικών προαναγγέλλει εμμέσως πλην σαφώς εξελίξεις στο προσεχές διάστημα με τον ίδιο να δηλώνει:

«Ανεξαρτήτως των δηλώσεων ή των επιχειρήσεων που γίνονται από την πλευρά της Τουρκίας, εκείνο το οποίο είναι σημαντικό – και έχω μια βιώσιμη ελπίδα, μια μικρή αισιοδοξία ότι θα καταφέρουμε να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το Κυπριακό – είναι να υπάρξει μια λύση η οποία θα είναι βιώσιμη, θα είναι ωφέλιμη και αμοιβαία αποδεκτή».

Δεν το κουνάμε από την Κύπρο ήταν η απάντηση του ισλαμιστή, πρώην αρχικατάσκοπου της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε:

«Έχουμε ήδη στρατιώτες στο νησί, είναι γνωστό αυτό. Έχουμε χιλιάδες στρατιώτες εκεί. Οι διάφορες δυνατότητες μας είναι εκεί, τα πλοία μας είναι επίσης εκεί. Θα συνεχίσουμε τις ειρηνευτικές μας επιχειρήσεις εκεί».

Ο κατοχικός ηγέτης του ψευδοκράτους δήλωσε από την πλευρά του:

«Είμαστε σε συνεχή επαφή (για δημιουργία ναυτικής βάσης), εαν χρειαστεί θα ιδρύσουμε και εμείς μία. Γίνονται τακτικά αξιολογήσεις».

Και με ύφος χιλίων πιθήκων, κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με αφορμή της συλλήψεις για υποθέσεις σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών.

Παρά την τουρκική αδιαλλαξία, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τον …χαβά του: Διαβεβαίωσε ότι δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια για επανεναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

  • Διατηρεί την πολιτική δύο κρατών στην Κύπρο το ΣΕΑ Τουρκίας

Η στάση της Άγκυρας για λύση δύο κρατών και αναγνώριση του ψευδοκράτους θα διατηρηθεί, δηλώνει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας. Ταυτόχρονα αναφέρει ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τις πρακτικές μη υποχώρησης στα συμφέροντά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Στην ανακοίνωση του ΣΕΑ, ισχυρίζεται ότι «χάρη στην ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο που πραγματοποιήθηκε από την Τουρκία στο πλαίσιο διεθνών συμφωνιών και ως εγγυήτρια χώρα, η ατμόσφαιρα ειρήνης, ηρεμίας και εμπιστοσύνης που επικρατεί σε όλο το νησί εδώ και μισό αιώνα, επιβεβαίωσε αναμφισβήτητα τη νομιμότητα και την επιτυχία της επιχείρησης πριν ενώπιον της ιστορίας».

«Τονίστηκε ότι η αποφασιστική μας στάση για κατάληξη του Κυπριακού, που είναι εθνική μας υπόθεση, στη βάση της λύσης των δύο κρατών στη βάση της κυρίαρχης ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος του τουρκοκυπριακού λαού και της αναγνώρισης της τδβκ ως ισότιμο μέλος της διεθνούς κοινότητας, θα διατηρηθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «δηλώθηκε πως δεν θα δοθεί ευκαιρία ώστε να τύχει εκμετάλλευσης η εποικοδομητική προσέγγισή μας, η οποία δίνει προτεραιότητα στον διάλογο για ζητήματα του Αιγαίου και της Μεσογείου και ότι θα συνεχιστούν οι πρακτικές μη υποχώρησης που στοχεύουν στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας».

Αθλιότητες, ανιστόρητες αναφορές και προκλήσεις από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας: Συνεδρίασε υπό τον Ερντογάν – Αναφορές σε Κύπρο, Αιγαίο, Μεσόγειο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: