Επιτέλους η Λευκωσία κυνηγά τους κλέφτες: Χαμός στα κατεχόμενα από το κυνηγητό των σφετεριστών των ελληνοκυπριακών περιουσιών από την Κυπριακή Δημοκρατία

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε τουρκικό φεστιβάλ στο Λονδίνο. Φωτογραφία Ersin Tatar, @ErsinrTatar




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – Λευκωσία

Ανησυχούν στα κατεχόμενα για τις κινήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας να κυνηγήσει τους σφετεριστές των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα. Και τούτο, πρέπει να σημειωθεί, γίνεται για πρώτη φορά από την Κυπριακή Δημοκρατία, με τις κινήσεις, που έχουν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση.

Είναι σαφές πως οι τελευταίες εξελίξεις, κυρίως η σύλληψη του Τουρκοεβραίου μεγαλοεργολάβου και η έκδοση εντάλματος Γερμανού μεσίτη προκάλεσε πανικό στην τουρκική πλευρά.

Αυτό προκύπτει και από τις αντιδράσεις και τις δημόσιες τοποθεσίες στην Άγκυρα και τα κατεχόμενα. Και τούτο γιατί τα μέτρα που υιοθέτησε η Κυπριακή Δημοκρατία προκαλεί προβλήματα τόσο σε σχέση με τις συλλήψεις και τις διώξεις όσο παράλληλα και από το γεγονός ότι επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας στα κατεχόμενα.

Ένας τομέας που «ανθίζει» οικονομικά διά του σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών.

  • Ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, αναφέρθηκε σε αυτό το θέμα στη συνάντηση, που είχε με τον αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών στο νησί, Κόλιν Στιούαρτ, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.

Ισχυρίστηκε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει πολιτικοποιήσει αυτή τη διαδικασία και ενεργεί με τρόπο που θα την βλάψει.

Σημείωσε στη συνέχεια ότι «όλοι οι θεσμοί της (παράνομης) ‘τδβκ’ θα αυξήσουν τις αντιδράσεις τους ενάντια σε αυτές τις εντάσεις και τις αδικίες και θα τις θέσουν υπόψη της διεθνούς κοινότητας και ότι μετέφερε πληροφορίες για αυτά τα θέματα στους Στιούαρτ και Ολγκίν και εξέφρασε την επιθυμία να τεθεί το θέμα υπόψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ» (μετάφραση Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών).

Είναι σαφές πως η αντίδραση του κατοχικού ηγέτη περιέχει και στοιχεία προειδοποίησης προς την ελληνική πλευρά( «θα τη βλάψει» την Κυπριακή Δημοκρατία είπε).

Η τουρκική πλευρά, σύμφωνα με τον Τατάρ, θεωρεί πως η συνταγή στο θέμα των περιουσιών είναι οι Ελληνοκύπριοι να προσφύγουν στη λεγόμενη Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας και να αιτηθούν για αποζημιώσεις.

Την ίδια ώρα ισχυρίστηκε ότι «στη νέα τάξη πραγμάτων που προέκυψε μετά το 1974, οι ελληνοκυπριακές περιουσίες που παρέμειναν στο Βορρά απαλλοτριώθηκαν σύμφωνα με το σύνταγμα, οι περιουσίες αυτές πωλήθηκαν με ισοδύναμες και άλλες πρακτικές έναντι των περιουσιών που άφησαν οι Τουρκοκύπριοι στον νότο και έγιναν επενδύσεις σε αυτές τις περιουσίες και σημείωσε ότι η κατανόηση σε όλες τις διαπραγματευτικές διαδικασίες ήταν ότι τα θέματα αυτά θα επιλύονταν μετά από συμφωνία».

Άρα τα κλεμμένα είναι, όπως λέει, «δικά» τους γιατί έχουν απαλλοτριωθεί.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ο λύκος… αγκαλιά με τα πρόβατα στη στάνη: Η Ακροδεξιά δεν απειλεί μόνο τη Γαλλία, Έχει γίνει αποδεκτή από τις οικονομικές ελίτ, οι οποίες δεν θα ενοχληθούν εάν κυβερνήσει!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: