Επισκόπηση κυπριακού τύπου: Οι χορηγίες των κομμάτων και η επικείμενη έκθεση της Ολγκίν Κουεγιάρ, μεταξύ άλλων στα πρωτοσέλιδα σήμερα Τρίτη

FILE PHOTO: Οι εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Διάφορα θέματα προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες, μεταξύ αυτών τις χορηγίες προς τα κόμματα, τη συνέχιση της δικαστικής διαδικασίας για την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, τις πληροφορίες για την έκθεση της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και την πρώτη ημέρα υλοποίησης της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Προσδοκία και αβεβαιότητα» και γράφει για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φιλοξενώντας και τις δηλώσεις του ΥΠΕΣ για το θέμα. Αλλού αναφέρει πως διακόπηκε η αντεξέταση του Γενικού Ελεγκτή, καθώς η πλευρά του Γενικού Εισαγγελέα έφερε ένσταση στην κατάθεση καταγγελίας του Γενικού Ελεγκτή κατά του Βοηθού Γεν. Εισαγγελέα. Η «Α» προβάλλει σε άλλο θέμα δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ, Μάκη Κεραυνού, για την μελέτη του ΔΝΤ και γράφει πως ο Υπουργός άλλαξε τις δηλώσεις του μετά τις αντιδράσεις και ανέφερε πως δεν θα υιοθετήσουν τις εισηγήσεις.

«Στο φως οι χορηγοί των πολιτικών κομμάτων» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίας «Πολίτης» που γράφει πως αναρτήθηκαν στις ιστοσελίδες τους τα ονόματα των χορηγών και τα ποσά που έδωσαν. Αναφέρει σε άλλο ρεπορτάζ πως είναι καθοριστική πλέον η έκθεση της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ που χθες είδε τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, στο Λονδίνο. Ο «Π» γράφει εξάλλου ότι Κυβέρνηση και Κεντρική Τράπεζα δεν δέχονται την πρόταση του ΑΚΕΛ για την επιβολή πρόσθετης φορολογίας προς τις τράπεζες για δύο χρόνια.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Δυσφορία με Στιούαρτ» γράφει στο κύριό του θέμα ότι σημεία τριβής της δυσφορίας της Λευκωσίας για τον τρόπο που προσεγγίζει σειρά ζητημάτων ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Κόλιν Στιούαρτ είναι οι αναφορές του σε σχέση με τη νεκρή ζώνη και τους μετανάστες. Αλλού προβάλλει θέμα που αφορά υπό κατεδάφιση εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στον παραλιακό της Λεμεσού όπου βρίσκουν καταφύγιο άστεγοι. Ο «Φ» γράφει αλλού ότι καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 ετών άνδρας που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανάδοχη κορούλα του.

«Στήριξη των δανειοληπτών στη βάση του ισπανικού μοντέλου προτείνει το ΑΚΕΛ» είναι ο τίτλος του κύριου θέματος της εφημερίας «Χαραυγή» που γράφει για την πρόταση του ΑΚΕΛ για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών και τις αντιδράσεις της Κυβέρνησης. Προβάλλει αλλού την αναστολή της απεργίας των κυβερνητικών ιατρών. Η «Χ» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει για την έναρξη της υλοποίησης της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με προβλήματα αλλά και προσδοκίες.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Ιστορική μέρα για την τοπική αυτοδιοίκηση» και γράφει για την έναρξη υλοποίησης της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις δηλώσεις του ΥΠΕΣ, ο οποίος ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προγραμματίζει περιοδεία του στις επαρχίες για να δει από κοντά την υλοποίηση της μεταρρύθμισης αυτής. Αλλού αναφέρει ότι αναστάληκε τελευταία στιγμή η απεργία των ιατρών. Επίσης προβάλλει τις χθεσινές εξελίξεις κατά την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Η κ. Ολγκίν Κουεγιάρ θα υποβάλει την έκθεση της στις 10 Ιουλίου: Συναντήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ο οποίος “διέγνωσε” ότι δεν υπάρχει κοινό έδαφος σε αυτή τη φάση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: