Επίκειται επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ; Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, εξέδωσε εντολή για χτύπημα ως αντίποινα για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγιε




Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, εξέδωσε εντολή στις ιρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για να χτυπήσουν απευθείας το Ισραήλ, ως αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη, σύμφωνα με τρεις Ιρανούς αξιωματούχους που ενημερώθηκαν για την εντολή.

ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηγέτης των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC), Hajj Habib Zadeh, δολοφονήθηκε στη Συρία.

Ο κ. Χαμενεΐ έδωσε τη διαταγή σε έκτακτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν το πρωί της Τετάρτης, λίγο αφότου η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι ο κ. Haniyeh είχε σκοτωθεί, δήλωσαν οι τρεις Ιρανοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων δύο μελών των Φρουρών της Επανάστασης.

Ζήτησαν να μην δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους επειδή δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλήσουν δημόσια στην εφημερίδα New York Times.

Το Ιράν και η Χαμάς έχουν κατηγορήσει το Ισραήλ για τη δολοφονία. Το Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται σε πόλεμο με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ούτε έχει αναγνωρίσει ούτε αρνηθεί τη δολοφονία του κ. Haniyeh, ο οποίος βρισκόταν στην Τεχεράνη για την ορκωμοσία του νέου προέδρου του Ιράν.

Το Ισραήλ έχει μακρά ιστορία να σκοτώνει εχθρούς στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων Ιρανών πυρηνικών επιστημόνων και στρατιωτικών διοικητών.

Τώρα δεν είναι σαφές πόσο δυναμικά θα απαντήσει το Ιράν και αν θα βαθμονομήσει ξανά την επίθεσή του για να αποφύγει την κλιμάκωση. Οι ιρανοί στρατιωτικοί διοικητές εξετάζουν μια άλλη συνδυαστική επίθεση drones και πυραύλων σε στρατιωτικούς στόχους στην περιοχή του Τελ Αβίβ και της Χάιφα, αλλά θα ήθελαν να αποφύγουν χτυπήματα σε μη στρατιωτικούς στόχους, δήλωσαν οι Ιρανοί αξιωματούχοι.

Μια επιλογή που εξετάζεται είναι μια συντονισμένη επίθεση από το Ιράν και άλλα μέτωπα όπου έχει συμμαχικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων της Υεμένης, της Συρίας και του Ιράκ, για μέγιστο αποτέλεσμα, ανέφεραν.

Ο κ. Χαμενεΐ, ο οποίος έχει τον τελευταίο λόγο για όλα τα κρατικά ζητήματα και είναι επίσης ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, έδωσε εντολή στους στρατιωτικούς διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης και του στρατού να προετοιμάσουν σχέδια τόσο για επίθεση όσο και για άμυνα σε περίπτωση που ο πόλεμος επεκταθεί, το Ισραήλ ή οι Ηνωμένες Πολιτείες χτυπήσουν Ιράν, είπαν οι αξιωματούχοι.

Ιδού η …Ρόδος για τον Ταγίπ Ερντογάν: Η δολοφονία του αδελφού του Χανίγιε είναι η ευκαιρία για να …εισβάλει στο Ισραήλ και να τιμωρήσει τους «ναζί» του Νετανιάχου (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: