Εγραψε ιστορία αλλά δεν άντεξε: Μετά από επιστολές μίσους, απειλές και ρατσιστικές σφαίρες, εγκαταλείπει την Μπούντεσταγκ ο πρώτος αφρικανός βουλευτής της Γερμανίας [video]

epa09236748 Member of Parliament of the Social Democratic Party for Halle (Saale) district Karamba Diaby delivers a speech during the Ostkonvent (lit.: Eastern Convention) of the Social Democratic Party (SPD) in Halle (Saale), Germany, 30 May 2021. EPA/CLEMENS BILAN




Η είσοδός του, πριν από 11 χρόνια στην γερμανική βουλή, είχε γίνει δεκτή με πανηγυρισμούς. Ωστόσο, ο πρώτος αφρικανικής καταγωγής βουλευτής της Γερμανίας φαίνεται πως δεν άντεξε να ζει με τον καθημερινό φόβο σε μια Γερμανία που φλετράρει πλέον ανοικτά με την ακροδεξιά και τον ρατσιμό.

Ο Καραμπά Ντιαμπί ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις ομοσπονδιακές εκλογές του επόμενου έτους, λίγες εβδομάδες αφότου αποκάλυψε τις επιστολές μίσους, συμπεριλαμβανομένων ρατσιστικών ύβρεων και απειλών θανάτου, που λαμβάνει τόσο ο ίδιος όσο και το προσωπικό του.

Ο Καράμπα Ντιαμπί, 62 ετών, ο οποίος εισήλθε στην Μπούντεσταγκ το 2013 σε μια στιγμή που χαιρετίστηκε ως ιστορική από τους υπέρμαχους της ισότητας, δήλωσε ότι επιθυμεί να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του και να κάνει χώρο για νεότερους πολιτικούς.

Ωστόσο η ανακοίνωσή του έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες αφότου αποκάλυψε ένα σπιράλ μηνυμάτων μίσους που είχαν λάβει ο ίδιος και το κοινοβουλευτικό του προσωπικό.

Ο Ντιαμπί δήλωσε ότι οι ρατσιστικές ύβρεις και οι απειλές κατά της ζωής δεν ήταν «οι κύριοι λόγοι» για την απόφασή του, αφού είχε τονίσει συχνά ότι δεν θα πτοηθεί από τις απειλές. Ωστόσο πιστεύεται ευρέως ότι έπαιξαν ρόλο.

Σε συνεντεύξεις του, ο Ντιαμπί τόνισε την όλο και πιο εχθρική διάθεση στο κοινοβούλιο και την κοινωνία, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην είσοδο του ακροδεξιού λαϊκιστικού AfD στην Μπούντεσταγκ το 2017.

Bullet holes on the window of the citizens’ office of Karamba Diaby, Social Democratic Party (SPD) member of the German Bundestag, in Halle, Germany, 155 January 2020. EPA/JENS SCHLUETER

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε όλο και περισσότερο ρατσιστικές προσβολές. Το γραφείο του στην εκλογική του περιφέρεια στο Χάλε, στη Σαξονία Άνχαλτ, έχει γίνει στόχος εμπρησμού και έχουν πέσει σφαίρες από το παράθυρο. Ορισμένοι υπάλληλοι έχουν αντιμετωπίσει απόπειρες εκβιασμού για να σταματήσουν να εργάζονται γι’ αυτόν και έχουν υποστεί και απειλές, δήλωσε ο Diaby.

Ο Diaby, ο οποίος έχει διδακτορικό στη χημεία, γεννήθηκε στη Σενεγάλη και μετακόμισε στην τότε Ανατολική Γερμανία το 1985.

Με πληροφορίες από Guardian

Χαμός στην Καμπέρα της Αυστραλίας, φωνάζει η αντιπολίτευση: Διαδηλωτές ανέβηκαν στην οροφή του Κοινοβουλίου και κρέμασαν πανό υπέρ της Παλαιστίνης (video)

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: