Εγκαταλείπουν τον Μπάιντεν οι Δημοκρατικοί εκατομμυριούχοι: Οι κληρονόμος της Disney σταματά τις δωρεές μέχρι να αποσυρθεί* Aντιπροτείνει την Καμάλα Χάρις [video]

epa11458248 US President Joe Biden (L) and US Vice President Kamala Harris (R) on the Truman Balcony of the White House in Washington, DC, USA, 04 July 2024. EPA/TIERNEY L. CROSS / POOL




Μπορεί ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ να επιμένει ότι είναι ικανός να οδηγήσει σε νίκη τους Δημοκρατικούς στην εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου, ωστόσο τα απόνερα του πρόσφατου ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ δεν λένε να κοπάσουν, με πολλούς υποστηρικτές του κόμματος να παραμένουν σε κατάσταση πανικού.

Ανάμεσά τους και μια κληρονόμος της Disney. Η Αμπιγκέιλ Ντίσνει, εγγονή του Ρόι O. Ντίσνει, ο οποίος συνίδρυσε την εταιρεία Walt Disney Company, δήλωσε την Πέμπτη ότι σκοπεύει να σταματήσει τις δωρεές στο κόμμα που χρηματοδοτεί εδώ και χρόνια μέχρι να αποχωρήσει ο Μπάιντεν, ο οποίος σε κάθε δυνατή ευκαιρία διατρανώνει ότι δεν αποχωρεί, παρότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τον εμφανίζουν να υπολείπεται έξι μονάδων του Τραμπ.

«Σκοπεύω να σταματήσω κάθε συνεισφορά στο κόμμα εκτός και αν αντικαταστήσουν τον Μπάιντεν στην κορυφή του ψηφοδελτίου. Αυτό είναι ρεαλισμός, όχι ασέβεια. Ο Μπάιντεν είναι ένας καλός άνθρωπος και έχει υπηρετήσει τη χώρα του με θαυμαστό τρόπο, αλλά το διακύβευμα είναι πάρα πολύ μεγάλο», ανέφερε η Αμπιγκέιλ Ντίσνεϊ σε μια μακροσκελή δήλωση στο CNBC.

«Αν ο Μπάιντεν δεν παραιτηθεί, οι Δημοκρατικοί θα χάσουν. Γι’ αυτό είμαι απολύτως σίγουρη. Οι συνέπειες της ήττας θα είναι πραγματικά τρομερές», πρόσθεσε.

Αντιπροτείνει μάλιστα την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις στη θέση του προέδρου, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να νικήσει τον Τραμπ.

Η κληρονόμος της κινηματογραφικής αυτοκρατορίας, δεν είναι η μόνη που σταματάει τη χρηματοδότηση μέχρι να αποχωρήσει ο Μπάιντεν. Ο Γκίντεον Στάιν, πρόεδρος του Moriah Fund, δήλωσε ότι αποφάσισε να παγώσει τις προγραμματισμένες δωρεές ύψους 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων, που προορίζονταν για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και πολιτικές οργανώσεις ευθυγραμμισμένες με την προεδρική κούρσα.

Η Τζάρβεστον συγκαταλέγεται μεταξύ των 50 κορυφαίων δωρητών σε ολόκληρη τη χώρα, δωρίζοντας πάνω από πέντε εκατομμύρια δολάρια στους Δημοκρατικούς, σύμφωνα με το OpenSecrets. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2020 έδωσε πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια στους Δημοκρατικούς.

Με πληροφορίες από Guardian

Και οι Ελληνοαμερικανοί αντιμετωπίζουν με αμηχανία την κατάσταση της υγείας του Προέδρου Μπάιντεν: Αν ψήφιζε μόνο η Ομογένεια ο Τραμπ θα κέρδιζε συντριπτικά!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: