Δολοφονήθηκε (από το Ισραήλ;) στην Τεχεράνη ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια: Προστατευόμενος του Ερντογάν και του Ιράν, μεγάλο πλήγμα για την οργάνωση

epa11509773 Hamas leader Ismael Haniyeh (C) arrives before Iranian president-elect swearing-in ceremony at the Iranian parliament in Tehran, Iran, 30 July 2024. Pezeshkian was sworn-in as the new Iranian president on 30 July. EPA, ABEDIN TAHERKENAREH




Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα πως ο πολιτικός ηγέτης του, ο Ισμαήλ Χανίγια, δολοφονήθηκε στο Ιράν.

Την ίδια πληροφορία δημοσιοποίησαν παράλληλα οι Φρουροί της Επανάστασης -επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας-, σύμφωνα με ιρανικό μέσο ενημέρωσης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι αυτός και ένας Ιρανός φρουρός ασφαλείας στοχοποιήθηκαν στον τόπο διαμονής τους και θα ανακοινωθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οι ιρανικές αρχές διενεργούν έρευνα για τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια και τα ευρήματα θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Άλλα κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας, γνωστοποίησαν πως ο Ισμαήλ Χανίγια και σωματοφύλακάς του δολοφονήθηκαν στην ιρανική επικράτεια.

Τη δολοφονία του ηγέτη του ανακοίνωσε το ίδιο το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Ο Ισμαήλ Χανίγια ήταν προτατευομενος του Ταγίπ Ερντογάν και του Ιράν, και σύμφωνα με πληροφορίες κατείχε τουρκικό διαβατήριο. Όλα τα βλέμματα στρέφονται στο Ισραήλ για τη δολοφονία.

Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters και άλλες πηγές
Κάιρο, Egypt
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ντουμπάι, United Arab Emirates

Προς γενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι “εξάλειψε κορυφαίο στέλεχος της Χεζμπολάχ”, άνθρωπο του Ιράν, υπεύθυνο για το κτύπημα στο υψίπεδο του Γκολάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: