Διπλωματική “επίθεση” του Ισραήλ εναντίον της Τουρκίας στις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ: Διώξτε την, είναι σύμμαχος του Ιράν, της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και άλλων εχθρών της Δύσης

epa11496068 Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu (L) speaks with US President Joe Biden during a bilateral meeting in the Oval Office at the White House, in Washington, DC, USA, 25 July 2024. EPA, SAMUEL CORUM POOL




Οι διπλωμάτες του Ισραήλ σε όλα τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ ξεκίνησαν επαφές με τις κυβερνήσεις των δυτικών χωρών, τις οποίες ενημερώνουν για τις σχέσεις της Τουρκίας και προσωπικά του ισλαμιστή προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με το Ιράν, τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ, τους Χούθι και άλλους εχθρούς της Αμερικής και γενικότερα της Δύσης.

Προηγουμένως, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ προέτρεψε τη Δυτική Συμμαχία να εκδιώξει την Τουρκία, απαντώντας έτσι στον ισλαμιστή Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος απείλησε ότι η χώρα του μπορεί να “εισέλθει” στο Ισραήλ, όπως είχε είχε πράξει παράνομα στη Λιβύη και στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ στο παρελθόν.

«Υπό το φως των απειλών του Τούρκου προέδρου Ερντογάν για εισβολή στο Ισραήλ και της επικίνδυνης ρητορικής του, ο υπουργός Εξωτερικών Israel Katz έδωσε εντολή στους διπλωμάτες να συνεργαστούν επειγόντως με όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ, ζητώντας την καταδίκη της Τουρκίας και απαιτώντας την αποβολή της από την περιφερειακή συμμαχία», ανέφερε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Τουρκία, η οποία φιλοξενεί το αρχηγείο της Χαμάς που είναι υπεύθυνο για τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ, έχει γίνει μέλος του ιρανικού άξονα του κακού, δίπλα στη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ και τους Χούτι στην Υεμένη», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ιερουσαλήμ.

Ο Ερντογάν, ένας σφοδρός επικριτής του πολέμου του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Γάζα, είπε σε ομιλία της την Κυριακή:

«Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί ώστε το Ισραήλ να μην μπορεί να κάνει αυτά τα γελοία πράγματα στην Παλαιστίνη. Όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ, όπως μπήκαμε στη Λιβύη, μπορεί να κάνουμε παρόμοια με αυτούς».




Δεν διευκρίνισε τι είδους “παρέμβαση” πρότεινε.

«Ο Ερντογάν ακολουθεί τα βήματα του Σαντάμ Χουσεΐν και απειλεί να επιτεθεί στο Ισραήλ. Θα πρέπει να θυμάται τι συνέβη εκεί και πώς τελείωσε», κατήγγειλε ο Κατς στη δήλωση.

«Η Τουρκία, η οποία φιλοξενεί το αρχηγείο της Χαμάς που είναι υπεύθυνο για τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ, έχει γίνει μέλος του ιρανικού άξονα του κακού, δίπλα στη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ και τους Χούθι στην Υεμένη», ανέφερε το ισραλινό υπουργείο των Εξωτερικών.

Κάποτε στενοί περιφερειακοί σύμμαχοι, οι σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας έχουν επιδεινωθεί για περισσότερο από μια δεκαετία και έχουν καταστεί “πολεμικές”.

Το διμερές εμπόριο ξεπέρασε πολλές διπλωματικές καταιγίδες, φθάνοντας τα δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, αλλά η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει κάθε εμπορική σχέση με το Ισραήλ έως ότου τελειώσει ο πόλεμος και η βοήθεια θα μπορεί να ρέει ανεμπόδιστα στη Γάζα.




Ο πόλεμος στη Γάζα ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου, με την άνευ προηγουμένου τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, κατά την οποία τρομοκράτες δολοφόνησαν περίπου 1.200 ανθρώπους, κυρίως πολίτες, και πήραν 251 ομήρους.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας που διευθύνει η Χαμάς λέει ότι περισσότεροι από 39.000 άνθρωποι στη Λωρίδα έχουν σκοτωθεί ή θεωρούνται νεκροί στις μάχες μέχρι στιγμής, αν και ο απολογισμός δεν μπορεί να επαληθευτεί καθώς δεν γίνεται διαφοροποίηση μεταξύ αμάχων και τρομοκρατών.

Το Ισραήλ λέει ότι σκότωσε περίπου 15.000 μαχητές στη μάχη και περίπου 1.000 τρομοκράτες μέσα στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.

Ο απολογισμός νεκρών του Ισραήλ στην χερσαία επίθεση κατά της Χαμάς στη Γάζα και στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα ανέρχεται σε 331.




  • «Σύντομα» η επίσκεψη Μαχμούντ Αμπάς στην Τουρκία, λέει ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Άγκυρα

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Παλαιστινιακής Αρχής WAFA μετέδωσε δήλωση του Παλαιστίνιου πρεσβευτή στην ‘Αγκυρα, Φαέντ Μουσταφά, ότι ο Μαχμούντ Αμπάς θα επισκεφθεί «σύντομα» την Τουρκία.

Ο ίδιος είπε, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση του χρονοδιαγράμματος της επίσκεψης του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής μέσω της διπλωματικής οδού.

Το Σάββατο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στη γενέτειρά του Ριζούντα, στην βορειοανατολική Τουρκία, είπε ότι ορισμένα κόμματα επικρίνουν την κυβέρνηση επειδή δεν κάλεσε τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής στην Τουρκία για να μιλήσει στο Κοινοβούλιο.

«Ο κ. Αμπάς, ο οποίος δεν ήρθε παρ’ όλο που τον προσκαλέσαμε, να μας συγχωρεί, θα πρέπει κατ’ αρχάς να ζητήσει συγγνώμη από εμάς. Τον προσκαλέσαμε αλλά δεν ήρθε. Περιμένουμε να δούμε αν θα έρθει» είχε δηλώσει ο Τούρκος πρόεδρος.

Ένα εικοσιτετράωρο αργότερα, από τη Ριζούντα πάλι, ο Τούρκος πρόεδρος επανήλθε λέγοντας: «Εμείς τον καλέσαμε, αλλά δυστυχώς ο Μαχμούντ Αμπάς δεν μας έδωσε θετική απάντηση. Κι εμείς φυσικά θα συμπεριφερθούμε στη συνέχεια αναλόγως».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο Ερντογάν βαδίζει στα αχνάρια του Σαντάμ Χουσεϊν απαντά το Ισραήλ στον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας: Απλά αφήστε τον να θυμηθεί τι συνέβη εκεί και πώς τελείωσε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο ανόητος Ερντογάν απειλεί να …εισβάλει στο Εβραϊκό Κράτος: Όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ, όπως μπήκαμε στη Λιβύη, μπορούμε να κάνουμε το ίδιο (και στο Ισραήλ)!!! (video)

“Πληγωμένα θηρία” οι Τούρκοι, τους πόνεσε πολύ ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ: Τον καθυβρίζουν για την εξαιρετική σύγκριση του Ερντογάν με τον Σαντάμ Χουσεϊν (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: