Δήλωσε “πολύ βαθιά απογοητευμένος” ο γερουσιαστής Μενέντεζ μετά τη δικαστική απόφαση: Δεν παραβίασα ποτέ τον ορκό μου, είμαι ένας Πατριώτης για την Αμερική

epa11482092 US Senator Bob Menendez of New Jersey speaks to the press outside United States federal court after the jury ruled he and two others are guilty on all counts in his corruption trial in New York, USA, 16 July 2024. EPA, SARAH YENESEL




«Προφανώς, είμαι βαθιά, πολύ βαθιά απογοητευμένος από την απόφαση του σώματος των ενόρκων», δήλωσε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ στους δημοσιογράφους έξω από την αίθουσα του Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης.

«Πιστεύω πλήρως ότι ο νόμος και τα γεγονότα δεν στηρίζουν αυτήν την απόφαση και ότι θα είμαστε επιτυχείς μετά την έφεση».

Ο Μενέντεζ, ο οποίος αντιμετωπίζει την καταδίκη του στις 29 Οκτωβρίου, υποστήριξε ότι ποτέ δεν παραβίασε τον δημόσιο όρκο του και δεν υπήρξε ποτέ τίποτα «παρά μόνο ένας πατριώτης της χώρας μου και για τη χώρα μου».

«Δεν υπήρξα ποτέ, μα ποτέ ξένος πράκτορας και η απόφαση που δόθηκε σήμερα (χθες) από το σώμα των ενόρκων θα έθετε σε κίνδυνο κάθε μέλος της Γερουσίας των ΗΠΑ όσον αφορά το τι πιστεύουν ότι θα ήταν ένας ξένος πράκτορας», είπε.

Ο Μενέντεζ φάνηκε να κουνάει το κεφάλι του όταν διαβάστηκε η πρώτη ένοχη ετυμηγορία εναντίον του. Όταν τελείωσε το σώμα των ενόρκων, ακούμπησε τους αγκώνες του στο τραπέζι με τα χέρια του ενωμένα μπροστά στο πρόσωπό του.

Όταν ο δικαστικός υπάλληλος ανακοίνωσε ότι υπήρχε μια ετυμηγορία από τους ενόρκους, τόσο η κόρη του Μενέντεζ, Alicia Menendez, όσο και η αδερφή του κάθισαν σιωπηλές, κοιτάζοντας ευθεία μπροστά και δεν μιλούσαν. Έμοιαζαν να αγκαλιάζονται για άλλη μια φορά.

Καθώς ο γερουσιαστής έφευγε από την αίθουσα, πλησίασε την αδερφή και την κόρη του, τους μίλησε για μια στιγμή και έφυγε. Όλοι είχαν σοβαρές εκφράσεις στα πρόσωπά τους. Το βλέμμα του Μενέντεζ ήταν αυστηρό.

Έφεση θα ασκήσουν οι δικηγόροι του Ρόμπερτ Μενέντεζ: Κεραυνός εν αιθρία η απόφαση, ήταν βέβαιος για την αθώωση του, επιμένει για σκευωρία του κράτους εναντίον του…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: