Δηκτική απάντηση του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας στην κατοχική Τουρκία: «Λυπούμαστε που παραλείψαμε να “ευχαριστήσουμε” τις δυνάμεις εισβολής και κατοχής»!!!

FILE PHOTO: National Defence Minister Nikos Dendias. ANA – MPA/NATIONAL DEFENCE MINISTRY PRESS OFFICE/STR




Δηκτική ήταν η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, στην επίθεση που εξαπέλυσε το Τουρκικό ΥΠΑΜ κατά του Νίκου Δένδια.

Ισχυρίστηκε προκλητικά πως υπονομεύει τις κοινές θέσεις στα ελληνοτουρκικά, με αφορμή τις δηλώσεις του Ελληνα υπουργού κατά την πρόσφατα επίσκεψή του στη Λευκωσία για τα 50 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα.

Στην εμετική ανακοίνωσή του το Τουρκικό υπουργείο, χαρακτηρίζει «χαμηλού επιπέδου, ψευδή και συκοφαντική» τη δήλωση του Ελληνα υπουργού Άμυνας για την εισβολή στην Κύπρο.

Με δηκτικό ύφος το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναφέρει:

«Λυπούμαστε ειλικρινώς που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, παρέλειψε να «ευχαριστήσει» τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής και κατοχής για τις «υπηρεσίες» τους στην προάσπιση των Αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη Δημοκρατία».

Νωρίτερα σε πλήρη κάλυψη του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος του η Τουρκία μέσω ανακοίνωσης του τουρκικού υπουργείου Άμυνας είχε προχωρήσει ο Παύλος Μαρινάκης.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Talk Radio 98,9 «εγώ δεν βλέπω καμία υπονόμευση και δεν υπάρχει κανένα θέμα έκφρασης διαφορετικών θέσεων. Η θέση της Ελλάδας διατυπώνεται από το σύνολο της κυβέρνησης και των πολιτών και θα τη διατυπώσει το Σάββατο ο πρωθυπουργός στην Κύπρο σε μια ιστορική ομιλία για την μαύρη επέτειο των 50 ετών από την τουρκική εισβολή. Η ιστορία δεν μπορεί να γραφτεί ξανά. Ελλάδα και Κύπρος ζητάνε μια λύση που θα κοιτάει στο μέλλον στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και σίγουρα δεν μπορουμε να μιλάμε για μια λύση δύο κρατών».

«Είναι ανάγκη η Κύπρος να σταματήσει να είναι η τελευταία διαιρεμένη χώρα, δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα διατύπωσης διαφορετικών θέσεων» συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης.

Όπως τόνισε «χρειάζεται να κοιτάξουμε μπροστά, πιστεύουμε στο θετικό κλίμα και ο διάλογος έχει οφέλη αλλά η Ελλάδα δεν θα υποχωρήσει σπιθαμή από τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Ο διάλογος δεν σημαίνει αφελή προσέγγιση της πραγματικότητα. Η θέση η Ελληνική είναι η θέση η Κυπριακή».

Ιταμή επίθεση της Αγκυρας σε Δένδια: Αθλιότητες για την Κύπρο και την εισβολή του 1974 – Λένε θρασύτατα ότι υπονομεύει τις σχέσεις Τουρκίας με Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: