Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία: Την Πέμπτη το Ηνωμένο Βασίλειο θα εκλέξει κυβέρνηση Εργατικών * 4 δημοσκοπήσεις το πιστοποιούν με ποσοστά από 38% έως 42%

FILE PHOTO: A Labour Party flyer in a house window in the Holborn & St Pancras constituency in London, Britain, 26 June 2024. Holborn & St Pancras is the constituency of Sir Keir Starmer leader of the Labour Party. On 04 July 2024 the UK goes to the polls to vote in a general election. EPA/NEIL HALL




Τέσσερις δημοσκοπήσεις για τις βρετανικές εκλογές δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, με όλες να επιβεβαιώνουν το μεγάλο προβάδισμα σχεδόν 17 ποσοστιαίων μονάδων των Εργατικών έναντι των Συντηρητικών με τη δεξιά παράταξη ‘Reform UK’ να βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Savanta, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου με δείγμα 2.092 ψηφοφόρους είναι:

 

Εργατικοί 38%

Συντηρητικοί 21%

Reform UK 14%

Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 11%

Πράσινοι 6%

Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP) 2%

Κόμμα της Ουαλίας (Plaid Cymru) 1%

Λοιπά κόμματα 7%

 

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Opinium, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου σε δείγμα 2.053 ενήλικες είναι:

 

Εργατικοί 40%

Συντηρητικοί 20%

Reform UK 17%

Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 13%

Πράσινοι 6%

Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP) 3%

Κόμμα της Ουαλίας (Plaid Cymru) 1%

Λοιπά κόμματα 1%

 

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της More in Common, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου σε δείγμα 3.361 ενήλικες είναι:

 

Εργατικοί 39%

Συντηρητικοί 24%

Reform UK 13%

Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 13%

Πράσινοι 5%

Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP) 3%

Κόμμα της Ουαλίας (Plaid Cymru) 1%

Λοιπά κόμματα 2%

 

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Deltapoll, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από τις 27 έως τις 29 Ιουνίου σε δείγμα 1.645 είναι:

 

Εργατικοί 42%

Συντηρητικοί 21%

Reform UK 16%

Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 11%

Πράσινοι 4%

Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP) 3%

Λοιπά κόμματα 2%.

Κόμμα της Ουαλίας (Plaid Cymru) 1%

 

Ο μέσος όρος όλων των δημοσκοπήσεων που ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά ημερών έως την 1η Ιουλίου δίνει στους Εργατικούς ποσοστό 40%, με προβάδισμα 20 μονάδων από τους Τόρις που συγκεντρώνουν 20%, με το Reform UK να ακολουθεί με 16%, τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες με 12% και τους Πράσινους με 6% .

Οι μέσοι όροι έχουν υπολογιστεί από το πρακτορείο ειδήσεων PA και βασίζονται σε δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν από τις BMG, Deltapoll, Find Out Now, Focaldata, Ipsos, JL Partners, More In Common, Norstat, Opinium, People Polling, Redfield Wilton, Savanta, Survation, TechneUK, Verian, WeThink, Whitestone και YouGov.

 

Ομοβροντία συντηρητικών και φιλελεύθερων ΜΜΕ υπέρ Εργατικών

Δύο βρετανικά οικονομικά έντυπα με μεγάλη επιρροή, η εφημερίδα Financial Times (FT) και το περιοδικό The Economist, υποστηρίζουν το Εργατικό Κόμμα στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Πέμπτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως επίσης και οι Sunday Times, μια εφημερίδα που φέρει την ετικέτα της δεξιάς και ανακοίνωσε χθες την στήριξή της στους Εργατικούς.

Οι Financial Times, σε κύριο άρθρο που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο τους, λένε πως δεν ανήκουν κάπου πολιτικά και πως πιστεύουν στη «φιλελεύθερη δημοκρατία, τις ελεύθερες συναλλαγές και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και σε ένα Ηνωμένο Βασίλειο ανοικτό προς τα έξω».

«Το Εργατικό Κόμμα του Κιρ Στάρμερ βρίσκεται σε καλύτερη θέση για να αποτελέσει τον ηγέτη που έχει ανάγκη η χώρα», συνεχίζει η εφημερίδα με τις σομόν σελίδες.

Το πολύ φιλελεύθερο εβδομαδιαίο περιοδικό The Economist καλεί επίσης τους Βρετανούς να ψηφίσουν το Εργατικό Κόμμα του Κιρ Στάρμερ.

«Η οικονομική συναίνεση στο Ηνωμένο Βασίλειο απομακρύνθηκε από τις αξίες των ελεύθερων συναλλαγών, της ατομικής επιλογής και των ορίων της κρατικής παρέμβασης», αναφέρει εκφράζοντας τη λύπη του το περιοδικό, το οποίο εκτιμά πως η καλύτερη επιλογή στις εκλογές της 4ης Ιουλίου είναι το Εργατικό Κόμμα.

Τέλος η κυριακάτικη έκδοση των Times, η εφημερίδα Sunday Times, η οποία ανήκει στον όμιλο του πολύ δεξιού αυστραλοαμερικανού μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ, εκτιμά σε κύριο άρθρο της πως οι συντηρητικοί «έχασαν το δικαίωμα να κυβερνούν. Τόπο στους Εργατικούς».

Με πληροφορίες από -dpa μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, United Kingdom

Παραδοσιακά φιλελεύθερα και συντηρητικά μέσα ενημέρωσης υπέρ των Εργατικών στην Βρετανία: Μετά τους Sunday Times, Economist και Financial Times «ψηφίζουν» Εργατικό Κόμμα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: