Δεν είναι δυνατόν ένα παιδί 20 ετών, να μπορούσε να σκεφθεί το σχέδιο δολοφονίας του Τραμπ και μάλιστα να το υλοποιήσει μόνος του; Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο Omega (video)

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal και του Omega Κύπρου στο Λευκό Οίκο και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Μιχάλης Ιγνατίου με τον διευθυντή ειδήσεων και παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου, Μιχάλη Παυλίδη. Φωτογραφία από το κανάλι Omega




Είναι πολλά τα ερωτήματα για την απόπειρα δολοφονίας του τέως Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί διότι η συνωμοσιολογία και από τις δύο πλευρές οργιάζει.

Προσωπικά στέκομαι στις πολύ καλές αντιδράσεις του σημερινού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν και των στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος. Από την πρώτη στιγμή καταδίκασαν, ως όφειλαν, την απόπειρα και ζήτησαν επανειλημμένα να πέσουν οι τόνοι του φανατισμού, που προκαλούν μεν οι ακραίοι, αλλά και οι Αμερικανοί πολιτικοί με τους κατά καιρούς ισχυρισμούς τους.

Αυτό που προέχει είναι να ολοκληρωθεί γρήγορα η έρευνα των αρχών ασφαλείας. Για να μάθουμε με ακρίβεια τι συνέβη, και το κυριότερο γιατί η Μυστική Υπηρεσία, το περίφημο Secret Service, τα έκανε όλα, μα όλα, λάθος.

  • Επειδή η συγκεκριμένη υπηρεσία θεωρείται η καλύτερη στον κόσμο, οι πολίτες έχουν αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν το ένα λάθος να ακολουθούσε το άλλο, και παραλίγο ένας πρώην Πρόεδρος, που είναι ξανά υποψήφιος για την Προεδρία της υπερδύναμης, να είχε δολοφονηθεί.

Το δεύτερο σοβαρό θέμα είναι ποιοι ήθελαν να εξοντώσουν τον Ντόναλντ Τραμπ. Και εδώ ξεκινούν οι συνωμοσίες. Οι πολίτες δεν πρέπει να τις πιστεύουν, και να ακολουθούν και να μελετούν τις ανακοινώσεις και των αρχών και των σοβαρών πηγών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Έχει γραφεί ότι ο επίδοξος δολοφόνος ήταν ταυτόχρονα και αριστερός και Ρεπουμπλικάνος. Δεν γίνονται και τα δύο. Ή το ένα ή το άλλο. Πάντως αυτοί που τον γνώριζαν, υποστηρίζουν ότι δεν είχε κομματική ταυτότητα και ότι γενικά δεν ενδιαφερόταν για την πολιτική. Και τόνισαν το γεγονός ότι ήταν ένας μοναχικός Τύπος.

Το ερώτημα, γιατί προχώρησε στην εκτέλεση του πολιτικού εγκλήματος ίσως δεν το μάθουμε ποτέ. Αλλά εδώ τίθεται το βασικό ερώτημα: Μπορούσε να δολοφονήσει ένα καλά προστατευμένο στόχο, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, μόνος του; Είχε συνεργάτες; Αυτή είναι η κρίσιμη ερώτηση, που προσπαθούν να απαντήσουν το FBI και οι μυστικές υπηρεσίες.

Δεν είναι δυνατόν ένα παιδί 20 ετών, να μπορούσε να σκεφθεί το σχέδιο αυτό και μάλιστα να το υλοποιήσει μόνος του.

Σήμερα ξεκινά στο Μιλγουόκι, το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ, που είναι ο ήρωας τους, ο πολιτικός που ενσαρκώνει τα όνειρα τους.

Στις 11.30 και μισή ώρα Ελλάδος και Κύπρου θα ανακοινωθεί επίσημα το όνομα του υποψήφιου αντιπροέδρου, και ο κ. Τραμπ θα κάνει ξημερώματα (ώρα Ελλάδος και Κύπρου) την πρώτη του εμφάνιση.

Έπαιζαν τρία ονόματα: του γερουσιαστή και συγγραφέα Τζ. Ντ. Βανς (από το Οχάιο), του κυβερνήτη της Βόρειας Ντακότα Νταγκ Μπέργκαμ και του ισπανόφωνου γερουσιαστή της Φλόριντα με μεγάλη εμπειρία στην εξωτερική πολιτική, Μάρκο Ρούμπιο. Οι δύο τελευταίοι αποκλείστηκαν. Άρα έμεινε ένει στον κατάλογο ο Τζ. Ντ. Βανς, τον οποίο και επέλεξε, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έκανε την έκπληξη.

Οι Ρεπουμπλικάνοι είναι ενωμένοι όσο ποτέ γύρω από τον υποψήφιο τους, ειδικά τώρα, μετά την απόπειρα δολοφονίας του.

Αρκετοί ήδη τον έχουν εκλέξει Πρόεδρο από το περασμένο Σάββατο όταν έγινε η επίθεση εναντίον του, αλλά δεν πρέπει να προτρέχουμε.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να δούμε εάν οι Δημοκρατικοί θα συνεχίσουν να αμφισβητούν την υποψηφιότητα του Προέδρου Μπάιντεν -ήδη έπεσαν οι τόνοι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τον αποδέχονται.

Και πρέπει να μελετήσουμε τις δημοσκοπήσεις μετά το συνέδριο, όχι τώρα. Διότι δίνεται μεγάλη δημοσιότητα σε αυτό, και για τρεις μέρες οι ψηφοφόροι θα ακούνε μόνο για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Δημοκρατικοί ψηφοφόροι είναι εξαιρετικά δύσκολο, λόγω της απόπειρας, να αλλάξουν και να ψηφίσουν τον Τραμπ. Αυτό πρέπει να αποκλειστεί. Θα δούμε αν αυτό το ποσοστό του 10-15% που μονίμως μετακινείται θα συγκινηθεί από την περιπέτεια του Τραμπ και θα τον ψηφίσει.

Οι ψηφοφόροι και των δύο κομμάτων συσπειρώνονται, ο φανατισμός είναι άνευ προηγουμένου και η συνέχεια προβλέπεται πολύ δύσκολη, πολύ προβληματική, ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι και αιματηρή.

Τέλος να αναφέρουμε ότι ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος ενημερώθηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες για την κατάσταση του αμερικανικού Έθνους. Είναι σίγουρο ότι η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του κ. Τραμπ, πρόκειται για εσωτερική τρομοκρατία, αποκλείστηκε κάθε ανάμειξη ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Στη συνέχεια στην αίθουσα επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου πληροφορήθηκαν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των ερευνών, που δεν έγιναν γνωστά από το Λευκό Οίκο (ακόμα)…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Το κύκλωμα των «ΚρανΜοντανιστών» βγάζει χολή και απίστευτο μίσος: Ψεύδονται ασύστολα, παραποιούν τα απόρρητα έγγραφα, δέχονται την “όποια λύση” για την Κύπρο (video)

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ποιος προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ; Ποιος ήθελε την πολιτική αναταραχή στην Αμερική… Η ανταπόκριση-ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο Omega (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: