Δεν εξαρτάται πλέον από τον Πρόεδρο Μπάιντεν, αν θα παραμείνει στην κούρσα ή όχι: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι με τη Σία Κοσιώνη (video)

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Μιχάλης Ιγνατίου με την παρουσιάστρια ειδήσεων του Σκάι, Σία Κοσιώνη. Φωτογραφία από το κανάλι Σκάι




Τα πιο φημισμένα για την αξιοπιστία τους αμερικανικά μέσα ενημέρωσης συμφωνούν ότι ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν θα αποσύρει την υποψηφιότητά του για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος το επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα -μερικά ομιλούν και για τις επόμενες 48 ώρες.

Έτσι ξεκίνησε την ανάλυση του ο Μιχάλης Ιγνατίου, ανταποκριτής της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο και αρθρογράφος της ιστοσελίδας μας, στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι με τη Σία Κοσιώνη. Είπε και τα εξής:

Ακούσαμε πριν την επικεφαλής της εκστρατείας του (κ. Μπάιντεν), η οποία διέψευσε (ΕΔΩ) όλα τα δημοσιεύματα και ανακοίνωσε ότι όταν ο Πρόεδρος αναρρώσει από τον κορονοϊό θα επιστρέψει στο πολιτικό πεδίο.

Προσωπικά δεν το βλέπω, εννοώ ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία, θα αναγκαστεί να δώσει τη θέση του σε κάποιον νεότερο ή κάποιαν νεότερη, διότι όπως συμφωνούν οι πάντες, με τα σημερινά δεδομένα θα χάσει τις εκλογές από τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ.

  • Αλλά, τα στελέχη που τον καλούν να αποσυρθεί, ανησυχούν και για κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό: οι δημοσκοπήσεις σε τοπικό επίπεδο είναι καταθλιπτικές για τους νομοθέτες που επιδιώκουν την επανεκλογή τους. Άρα η πρόβλεψη δείχνει πανωλεθρία του Δημοκρατικού Κόμματος στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Όσοι ανησυχούν και καλούν τον Αμερικανό Πρόεδρο να αποσύρει την υποψηφιότητά του, πιστεύουν ότι οποιοσδήποτε άλλος ή άλλη πολιτικός, θα περιορίσει σημαντικά τις απώλειες, ακόμα και να διατηρήσει την πρώτη θέση στη Γερουσία και να παλέψει για τη νίκη και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πιστεύω ότι δεν εξαρτάται πλέον από τον κ. Μπάιντεν, αν θα παραμείνει στην κούρσα ή όχι. Μετά το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων επικρατεί ο απόλυτος πανικός στους Δημοκρατικούς.

Ο Πρόεδρος, αν και είναι ένας άνθρωπος εγωιστής και ξεροκέφαλος, στο τέλος της ημέρας θα αναγκαστεί να επιλέξει το εθνικό και κομματικό συμφέρον, όχι το συμφέρον της οικογένειας του.

Το Σάββατο θα γίνει μία μεγάλη σύσκεψη, μέσω ΖΟΟΜ με κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών, τον κ. Μπάιντεν και τα μέλη του Επιτελείου. Ας περιμένουμε το τέλος αυτής της σύσκεψης…

  • Στην ερώτηση της Σίας Κοσιώνη για το τι θα πείσει τον κ. Μπάιντεν να αποχωρήσει, ο αρθρογράφος μας απάντησε:

Πριν από δύο εβδομάδες, οι αντιδράσεις ήταν χλιαρές. Εκδηλώνονταν, δημόσια, μάλιστα, αλλά δεν ήταν ικανές να τον πείσουν να αποσυρθεί.

Τις τελευταίες 4-5 μέρες οι αντιδράσεις έγιναν τσουνάμι και σ’ αυτές πρωτοστατούν ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, ο επικεφαλής της μειοψηφίας στη Βουλή. Και οι δύο μαζί, ελέγχουν όλους τους Δημοκρατικούς νομοθέτες και ομιλούν εκ μέρος τους

Ο πρώην πρόεδρος Ομπάμα, η πρώην πρόεδρος της Βουλής -η Νάνσι Πελόσι που επίσης ελέγχει πολλούς νομοθέτες- και άλλοι αξιωματούχοι δεν πιστεύουν ότι θα κερδίσει τις εκλογές.

Δεν μπορεί παρά να λάβει υπόψη του όλες τις αντιδράσεις. Διαφορετικά θα μείνει μόνος του.

Υπάρχουν πολλές δημοσκοπήσεις, άλλες δείχνουν τον Ντόναλντ Τραμπ να κερδίζει και την Κάμαλα Χάρις και άλλους πιθανούς υποψήφιους, άνδρες ή γυναίκες. Αλλά έχω δει και δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι χάνει, από κυβερνήτες και τουλάχιστον ένα γερουσιαστή: τον Μαρκ Κέλι από την Αριζόνα, τον Tζον Σαπίρο (από την Πενσιλβάνια) και την Γκρέτσεν Γουίτμερ (από το Μίσιγκαν).

Αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι οι κυβερνήτες δεν είναι στην κούρσα τώρα, άρα οι πολίτες δεν ακούνε γι’ αυτούς. Μπορώ να φανταστώ ότι όταν γνωρίζουμε ποιος τελικά θα είναι ο Δημοκρατικός υποψήφιος, θα ξέρουμε και πόσα κουκιά θα μπορεί να πάρει από τον Τραμπ.

Όπως και νάναι θα είναι μία συναρπαστική προεκλογική εκστρατεία.

Αναφορικά με τον Τραμπ και την εμφάνιση του στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ο αρθρογράφος μας είπε:

Χωρίς αμφιβολία είναι ο εις και μόνος. Έχει αλώσει το κόμμα από παντού, ασκεί έλεγχο μέσω των συγγενών του, και έχει εξαφανίσει θα έλεγα και τον χαρακτήρα, την ταυτότητα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Οι οπαδοί του είναι διψασμένοι για τη νίκη και την εκδίκηση. Η συσπείρωση γράφει τρελά ποσοστά. Δεν μπορώ να καταλάβω πως οι πολίτες αυτές, που είναι φανατικοί και ακραίοι θα αποδεχθούν την ήττα σε περίπτωση που νικήσει ο Δημοκρατικός υποψήφιος, όποιος και να είναι…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Και επίσημα προεδρικός υποψήφιος ο Ντόναλντ Τραμπ: Υποσχέθηκε μία «απίστευτη νίκη» στις εκλογές του Νοεμβρίου, “θα είμαι Πρόεδρος όλης της Αμερικής”, δήλωσε…

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Μία πολύ πικρή απόφαση για τον γερουσιαστή Μενέντεζ και την Ομογένεια μας: Το πλήγμα είναι τεράστιο… Η ανταπόκριση-ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο Omega της Κύπρου (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: