Δεκάδες νεκροί από επίθεση Ισραηλινών σε σκηνές εκτοπισμένων στην Χαν Γιουνίς, λέει η Χαμάς: Στοχοθετήσαμε στρατιωτικό αρχηγό λέει το Ισραήλ

epa11475519 Palestinians flee after an Israeli raid on the tents of displaced people in the Al-Mawasi area of Khan Yunis in the southern Gaza Strip, 13 July 2024. EPA, HAITHAM IMAD




Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από σημερινή επίθεση των Ισραηλινών

που έπληξε σκηνές εκτοπισμένων ανθρώπων στην πόλη Χαν Γιουνίς στη Λωρίδα της Γάζας, όπως μετέδωσε το γραφείο Τύπου της Χαμάς.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας επιβεβαιώνει ότι τουλάχιστον 71 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κι άλλοι 289 τραυματίστηκαν από μία επίθεση των Ισραηλινών στην Χαν Γιουνίς.

Το Ραδιόφωνο του Ισραηλινού Στρατού μετέδωσε σήμερα ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ στοχοθέτησαν έναν στρατιωτικό αρχηγό της Χαμάς σε μία επιδρομή στην Χαν Γιουνίς στη Γάζα.

Από τον βομβαρδισμό αυτό, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Όπως μετέδωσε το ίδιο ραδιόφωνο, δεν διευκρινίστηκε αν ο στρατιωτικός αρχηγός της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ σκοτώθηκε. Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξετάζουν την αναφορά αυτή.

 

Στο μεταξύ, ένα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς χαρακτήρισε ως “ανοησία” την παραπάνω αναφορά του Ραδιοφώνου του Ισραηλινού Στρατού.

“Όλοι οι μάρτυρες, είναι άμαχοι κι αυτό που συνέβη ήταν μία δραματική κλιμάκωση του πολέμου της γενοκτονίας, με αμερικανική υποστήριξη και παγκόσμια σιωπή”, δήλωσε στο Reuters ο Αμπού Ζουχρί, προσθέτοντας ότι η επίθεση έδειξε ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για την επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γάζα, Παλαιστίνη

Κατ’ αρχήν συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν: Τα δίνει όλα για εκεχειρία ως τις εκλογές του Νοεμβρίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: