Μπροστά, με ταχύτητα που ζαλίζει: Η Ιαπωνία έχει αναθέσει τη συντήρηση των σιδηροδρόμων της σε ένα ανθρωποειδές ρομπότ ύψους 12 μέτρων [video]

To ανθρωποειδές εν ώρα εργασίας. Φωτογραφία από βίντεο via Nippon TV




Ένα τεράστιο ανθρωποειδές ρομπότ έχει πιάσει δουλειά για τη συντήρηση των σιδηροδρομικών γραμμών στην Ιαπωνία. Το μηχάνημα ύψους 12 μέτρων έχει μάτια από μπουκάλια κόκα κόλα και κεφάλι που μοιάζει με τον Wall-E, καθώς και μεγάλα χέρια που μπορούν να εξοπλιστούν με λεπίδες και εργαλεία.

Μοιάζει με πρωταγωνιστή ταινίας επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του 1980, ωστόσο ο νέος ανθρωποειδής «υπάλληλος» των σιδηροδρόμων της Δυτικής Ιαπωνίας σχεδιάστηκε με σκοπό να μην έχει τίποτα άσχημο στο «μυαλό» του, πέρα από το να ζωγραφίζει και να ασχολείται με την κηπουρική.

Από αυτόν τον μήνα, το μεγάλο μηχάνημα με τα τεράστια χέρια, το ακατέργαστο, δυσανάλογα μικρό κεφάλι που μοιάζει με τον Wall-E και τα μάτια από μπουκάλια κόκα κόλα, που μετακινείται σε φορτηγό που μπορεί να κινείται σε ράγες θα χρησιμοποιηθεί για εργασίες συντήρησης στο δίκτυο της εταιρείας.

Ο χειριστής του κάθεται σε ένα πιλοτήριο στο φορτηγό, «βλέπει» μέσα από τα μάτια του ρομπότ μέσω μικροκαμερών και χειρίζεται εξ αποστάσεως τα χέρια του.

Το μηχάνημα μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορα εξαρτήματα στα χέρια για να μεταφέρει αντικείμενα βάρους 40kg, να κρατήσει ένα πινέλο για να βάψει ή να χρησιμοποιήσει ένα αλυσοπρίονο

Προς το παρόν, το κύριο καθήκον του ρομπότ είναι το κλάδεμα κλαδιών δέντρων κατά μήκος των σιδηροτροχιών και η βαφή μεταλλικών πλαισίων που συγκρατούν τα καλώδια πάνω από τα τρένα, δήλωσε η εταιρεία.

Η τεχνολογία θα βοηθήσει να καλυφθούν οι ελλείψεις εργαζομένων στη γηράσκουσα Ιαπωνία, καθώς και να μειωθούν τα ατυχήματα, όπως η πτώση εργαζομένων από ψηλά σημεία ή η ηλεκτροπληξία, δήλωσε η εταιρεία.

«Στο μέλλον, ελπίζουμε να χρησιμοποιήσουμε μηχανές για όλα τα είδη των εργασιών συντήρησης των υποδομών μας», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Με πληροφορίες από Guardian

Ούτε κυβερνήσεις, ούτε εταιρείες μπορούν να ρυθμίσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη, λέει ο Φουκουγιάμα: Σωτηρία, ίσως, λογισμικό του Stanford

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: