Ασύστολα ψέματα από τον παράνομο “πρέσβη” της κατοχικής Τουρκίας: Αν πετύχαινε το (σικέ) πραξικόπημα ο τουρκικός στρατός θα έφευγε, δήθεν, από την Κύπρο

Ο Τούρκος παράνομος «πρέσβης» στα κατεχόμενα, Μετίν Φεϊζίογλου με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ. Φωτογραφία via Metin Feyzioğlu, Facebook




Την αναφορά του παράνομου «πρέσβη» της κατοχικής Τουρκίας στα κατεχόμενα, Μετίν Φεϊζίογλου ότι αν είχε επιτύχει η απόπειρα (σικέ) πραξικοπήματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου 2016 και αναλάμβανε η ΦΕΤΟ, θα έλεγαν ότι οι εγγυήσεις είναι αναχρονιστικές και θα αποσυρόταν από την Κύπρο ο στρατός, προβάλλει μερίδα του τουρκοκυπριακού Τύπου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι δηλώσεις έγιναν στον «Μπαϊράκ» για τη συγκεκριμένη επέτειο και ο Φεϊζίογλου ρωτήθηκε τι θα συνέβαινε αν επιτύγχανε η απόπειρα πραξικοπήματος. Απάντησε πως οι πραξικοπηματίες θα άρχιζαν ειρηνευτικές συνομιλίες με το ΡΚΚ και θα αποσύρονταν από την Κύπρο.

«Θα έλεγαν, εντός εισαγωγικών, τι δουλειά έχουμε στο βόρειο (κατεχόμενο) τμήμα της Κύπρου; Να αποσυρθούμε από εδώ. Υπάρχει πλέον ανάγκη για εγγυήσεις μια τέτοια εποχή; Οι εγγυήσεις είναι αναχρονιστικές. Πάλι το λέω εντός εισαγωγικών, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ούτως ή άλλως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), δεν υπάρχει μεγαλύτερη εγγύηση, θα έλεγαν», δήλωσε.

«Όμως ποιας Ε.Ε.; Μιλάμε για την ΕΕ η οποία δεν κούνησε το δαχτυλάκι της την ώρα που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το έγκλημα στη Γάζα. Για ποιαν ΕΕ μιλάμε; Αναφέρομαι σε μια δομή που τα μέλη της δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους την ώρα που υποβάλλονταν σε (δήθεν) “γενοκτονία” οι Τουρκοκύπριοι μεταξύ των ετών 1963-1974 (σ.σ.: δεν υπήρχε τότε η Ε.Ε.!!!). Εκείνα τα κράτη υπήρχαν και τότε. Ναι, δεν υπήρχε η ΕΕ, όμως εκείνα τα κράτη υπήρχαν. Αργότερα θα υπήρχαν διαδικασίες αφομοίωσης, οι Τουρκοκύπριοι θα αφομοιώνονταν από μειονότητα εντός 8-10 χρόνων», υποστήριξε περαιτέρω.

Ο κ. Φεϊζίογλου πρόσθεσε ότι αν επιτύγχανε η απόπειρα πραξικοπήματος, θα άρχιζε «ένας μεγάλος ένοπλος αγώνας στην Άγκυρα», θα προκαλείτο αναταραχή στη νοτιοανατολική και ανατολική Τουρκία, θα κινητοποιείτο το ΡΚΚ, θα τραβιόταν μια γραμμή από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Αλεξανδρέττα και θα επανερχόταν σταδιακά η Συνθήκη των Σεβρών.

Στο μεταξύ, ο Ερσίν Τατάρ μιλώντας χθες στα κατεχόμενα σε τελετή μνήμης και κατάθεσης στεφάνων με την ευκαιρία της “επετείου” της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, υποστήριξε ότι οι Ελληνοκύπριοι παρακαλούσαν να επιτύχει η απόπειρα.

Η ενέργεια αυτή, είπε, έγινε «κατά της δημοκρατίας και της βούλησης του τουρκικού έθνους» και πρόσθεσε ότι «η ύπουλη τρομοκρατική οργάνωση», διείσδυσε εντός του κράτους στην Τουρκία δημιουργώντας μια «παράλληλη δομή».

Υποστήριξε ότι εκείνο το βράδυ από τις ελεύθερες περιοχές ακούστηκαν δηλώσεις που έλεγαν «αν ήταν επιτυχημένη η απόπειρα πραξικοπήματος, θα μπορούσαμε να κυματίσουμε τη σημαία μας στην Κερύνεια» και πρόσθεσε ότι «στο νότο παρακαλούσαν να είναι επιτυχημένη η απόπειρα πραξικοπήματος».

Μιλώντας στην ίδια τελετή, ο παράνομος «πρέσβης» της Τουρκίας, Μετίν Φεϊζίογλου είπε ότι η οργάνωση του Φετχουλλάχ Γκιουλέν (ΦΕΤΟ), που θεωρείται υπεύθυνη για την απόπειρα πραξικοπήματος, «δεν είναι μόνο μια προδοτική τρομοκρατική οργάνωση, αλλά ταυτοχρόνως και μια οργάνωση κατασκοπίας που εργάζεται ύπουλα για χάρη των σκοτεινών ονείρων της».

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν είναι πολύ αισιόδοξος για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων: Μίλησε για όρους απαράβατους αναφορικά με την Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: