Αρνητικός στον Covid διαγνώστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τον γιατρό του: Επιστρέφει στον Λευκό Οίκο

epa11479116 US President Joe Biden delivers an address to the nation from the Oval Office of the White House in Washington, DC, USA, on 14 July 2024. EPA, Erin Schaff POOL




Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαγνώστηκε αρνητικός στην Covid και τα συμπτώματά του έχουν υποχωρήσει, ανακοίνωσε σήμερα ο γιατρός του Λευκού Οίκου.

Ο Μπάιντεν επιστρέφει στην Ουάσινγκτον δύο ημέρες αφότου ανακοίνωσε ότι τερματίζει την εκστρατεία για την επανεκλογή του, στηρίζοντας την αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο θα δώσει εξηγήσεις σήμερα Τετάρτη το βράδυ σχετικά με την απόφασή του να μην διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στον προεδρικό θώκο, κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού διαγγέλματος, ανέφερε ο ίδιος χθες, σε ένα μήνυμα στο Χ.

«Αύριο (σήμερα) το βράδυ στις 8 μ.μ (3 τα ξημερώματα Πέμπτης ώρα Ελλάδας), θα απευθύνω ένα διάγγελμα προς το έθνος από το Οβάλ Γραφείο για το τι πρόκειται να συμβεί και πώς θα ολοκληρώσω το έργο μου για τον αμερικανικό λαό», έγραψε στο Χ ο Μπάιντεν, ο οποίος αναρρώνει από την Covid-19.

Ο Δημοκρατικός ηγέτης ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου σε μια επιστολή που αναρτήθηκε στο Χ την Κυριακή, όμως δεν εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ  

Την παραίτηση του αναμένεται να υποβάλει στις 20 Αυγούστου ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: