Αποκάλυψη New York Times: Ο Μπάιντεν είπε σε συνεργάτη του πως μπορεί να παραιτηθεί από υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές * Διαψεύδει εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

FILE PHOTO: US President Joe Biden walks from the Blue Room to deliver remarks about the US Supreme Court Presidential Immunity ruling for the Trump vs. United States case at the White House in Washington, DC, USA, 01 July 2024. The Court released their ruling which stated that a sitting president has immunity from criminal liability for actions taken while in office that are deemed Official Acts. EPA/SAMUEL CORUM / POOL *** World Rights ***




Σε προβληματισμό για το κατά πόσον θα πρέπει να αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών φέρεται να βρίσκεται ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν μετά την καταστροφική εμφάνισή του στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ τραμπ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των New York Times.

Όπως ήταν επόμενο, το δημοσίευμα έκανε αίσθηση με τον Λευκό Οίκο να σπεύδει να διαψεύσει την ιστορία που δημοσίευσαν οι New York Times επικαλούμενοι ανώνυμη πηγή τους.

  • Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς στο X, έγραψε:  «Αυτός ο ισχυρισμός είναι απολύτως ψευδής. Αν οι New York Times μας είχαν δώσει περισσότερα από 7 λεπτά για να σχολιάσουμε, θα τους το λέγαμε».

Ο Μπάιντεν έχει προγραμματισμένες πολλές δημόσιες εμφανίσεις για τις επόμενες ημέρες, όπως μια συνέντευξη στο ABC News και προεκλογικές εκδηλώσεις στην Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν, αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται ότι είπε σε βασικό του σύμμαχο πως γνωρίζει ότι ίσως δεν μπορέσει να σώσει την υποψηφιότητά του, εάν δεν καταφέρει να πείσει το κοινό τις επόμενες ημέρες ότι είναι κατάλληλος για τη θέση. 

Ο Τζο Μπάιντεν, όπως είπε ο βασικός σύμμαχός του, εξακολουθεί να είναι αφοσιωμένος στη μάχη για την επανεκλογή του. Ωστόσο κατανοεί ότι οι επόμενες εμφανίσεις ενόψει του εορταστικού Σαββατοκύριακου είναι κρίσιμες και πρέπει να πάνε καλά.

«Ξέρει ότι αν έχει άλλες δύο παρόμοιες εμφανίσεις (σ.σ. όπως στο ντιμπέιτ) θα είμαστε σε διαφορετικό σημείο» μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου, δήλωσε στους New York Times ο σύμμαχός του, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

 

Εξετάζει αν μπορεί να ανακάμψει

Τα λεχθέντατου προέδρου όπως τα αποκαλύπτει η πηγή των ΝΥΤ, είναι η πρώτη ένδειξη  ότι ο Τζο Μπάιντεν εξετάζει σοβαρά το κατά πόσον μπορεί να ανακάμψει μετά την θλιβερή εμφάνισή του στο  ντιμπέιτ. Ήδη, η αμερικανική κοινωνία εκφράζει ανησυχίες τόσο για τη βιωσιμότητά του ως υποψηφίου όσο και για το εάν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αξιώματος του Αμερικανού προέδρου για άλλα τέσσερα χρόνια.

  • Κορυφαίος σύμβουλος του Μπάιντεν, ο οποίος επίσης μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας δήλωσε ότι ο πρόεδρος «γνωρίζει καλά την πολιτική πρόκληση που αντιμετωπίζει».

Αξιωματούχοι της προεκλογικής εκστρατείας παρακολουθούσαν νευρικά τις δημοσκοπήσεις, αναγνωρίζοντας ότι τα κακά νούμερα θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν την κρίση.

Δημοσκόπηση του CBS News σήμερα Τετάρτη έδειξε ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προηγείται του Μπάιντεν μετά το ντιμπέιτ με 50% έναντι 48% σε εθνικό επίπεδο.

Μάχη πολιτικής επιβίωσης

Ο Μπάιντεν προσεγγίζει σιγά σιγά τους Δημοκρατικούς εκλεγμένους αξιωματούχους και έχει προγραμματίσει συνάντηση με κυβερνήτες των Δημοκρατικών σήμερα το βράδυ. Παράλληλα, συνεχίζει να προσεγγίζει ανθρώπους που εμπιστεύεται εδώ και καιρό και έχει πει σε τουλάχιστον ένα άτομο ότι είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο ότι τα σχέδιά του να στραφεί το ενδιαφέρον στον Ντόναλντ Τραμπ και να ξεχαστεί η εμφάνισή του στο ντιμπέιτ μπορεί να μην αποδώσουν.

Αρκετοί σύμμαχοι του Μπάιντεν, ο οποίος συσκέπτεται με την οικογένεια και τους συμβούλους του μετά το ντιμπέιτ της Πέμπτης, υπογράμμισαν ότι ο πρόεδρος εξακολουθεί να δίνει τη μάχη της πολιτικής του ζωής. Ο ίδιος βλέπει τη μάχη και ως μια ευκαιρία για να επιστρέψει, κάτι που έχει κάνει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας του που μετρά μισό αιώνα.

Παράλληλα, συνεχίζει να δίνει τη μάχη για να πείσει τους ψηφοφόρους, τους χρηματοδότες και τους πολιτικούς ότι η επίδοσή του στο ντιμπέιτ ήταν μεμονωμένο περιστατικό.

 

Με πληροφορίες από The New York Times

 

«Φταίνε τα ταξίδια», λέει τώρα ο Μπάιντεν για το Βατερλώ στο ντιμπέιτ, την ώρα που 25 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων ετοιμάζονται να ζητήσουν την παραίτησή του  

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: