Απαρηγόρητος ο Ρονάλντο για το χαμένο πέναλντι στο τελευταίο του Euro: «Συγγνώμη, ήμουν στο ναδίρ όταν η ομάδα με χρειαζόταν περισσότερο»* Ο απίθανος Ντιόγκο Κόστα [videos]

Cristiano Ronaldo of Portugal sits on the ground after a missed chance during the UEFA EURO 2024 Round of 16 soccer match between Portugal and Slovenia, in Frankfurt Main, Germany, 01 July 2024. EPA/OLIVIER MATTHYS




Ενα συναισθηματικό τρενάκι του τρόμου βίωσε στη χθεσινή αναμέτρηση με τη Σλοβενία ο σταρ της Πορτογαλίας Κριστιάνο Ρονάλντο:

H στιγμή που το χέρι του Γιαν Όμπλακ απέκρουε το πέναλτί του, ήταν η στιγμή που τον διέλυσε. Τι κι αν λίγα λεπτά αργότερα πανηγύριζε την πρόκριση της ομάδας του;

Μια θρυλική καριέρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έμοιαζε να τελειώνει με τον πιο σκληρό τρόπο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετά την πρόκριση της Πορτογαλίας στα προημιτελικά του Euro 2024, ανέφερε ότι αυτή θα είναι η τελευταία του διοργάνωση, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τους Πορτογάλους φιλάθλους για το χαμένο πέναλτι στην παράταση με την Σλοβενία.




«Αυτό θα είναι το τελευταίο μου Euro φυσικά, αλλά δεν με συγκινεί αυτό, με συγκινεί ο ενθουσιασμός», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ για το χαμένο πέναλτι, ανέφερε:

«Ζητάω συγγνώμη από τους οπαδούς μας. Θα δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό για αυτή τη φανέλα, είτε μου λείπει είτε όχι. Και θα το κάνω όλη μου τη ζωή. Πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη».

Ο τερματοφύλακας Ντιόγκο Κόστα έγραψε στη συνέχεια ιστορία στο Euro με τρεις αποκρούσεις πέναλτι, καθώς η Πορτογαλία επέζησε από ένα ταπεινωτικό αποκλεισμό, ξεπερνώντας τη Σλοβενία και συνεχίζοντας στα προημιτελικά με τη Γαλλία.

Περισσότερα δάκρυα για τον Ρονάλντο – αυτή τη φορά από καθαρή χαρά και ανακούφιση.

«Ακόμα και οι πιο δυνατοί άνθρωποι έχουν τις [κακές] μέρες τους. Ήμουν στο ναδίρ όταν η ομάδα με χρειαζόταν περισσότερο», δήλωσε ο Ρονάλντο μετά, πριν δακρύσει ξανά.




«Η θλίψη στην αρχή είναι χαρά στο τέλος. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Στιγμές, ανεξήγητες στιγμές. Νιώθω θλίψη και χαρά ταυτόχρονα.

«Αλλά το σημαντικό είναι να το απολαμβάνεις. Η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά. Παλέψαμε μέχρι το τέλος και νομίζω ότι το αξίζαμε».

Με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δεν έχει ξαναγίνει, κέρδισε μόνος του τον αγώνα: Ο “ήρωας” Ντιόγκο Κόστα με 3Χ3 στα πέναλτι έστειλε την Πορτογαλία στους «8» και τη Σλοβενία σπίτι της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: