Απαράδεκτη προσπάθεια του Ελπιδοφόρου να εκθέσει τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, και βουλευτές της Ν.Δ.: Δημοσίευσε βίντεο -από τυχαία συνάντηση- να του φιλούν το χέρι…

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ασπάζεται τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργο Γεραπετρίτη που συνάντησε τυχαία στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Την φωτογραφία χρησιμοποίησε ο Ελπιδοφόρος για να …δείξει ότι διατηρεί καλές σχέσεις με υπουργούς και βουλευτές της Ν.Δ. ©PHOTOS: GOA, Dimitrios Panagos




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης και μερικοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις καταδίκης της άνανδρης τουρκικής εισβολής εναντίον της Κύπρου, βρίσκονταν στην αίθουσα VIP του διεθνούς αεροδρομίου Λευκωσίας.

Ήταν έτοιμοι να κατευθυνθούν προς το αεροπλάνο που θα τους μετέφερε στην Αθήνα, όταν εισήλθε στην αίθουσα χαμογελαστός ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο γνωστός, αυτός που είχε ευλογήσει τα διπλωματικά “όπλα” του Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη. Γελούσαν και τα γένια του, ενώ η Κύπρος θρηνούσε τους νεκρούς της… Αλλά γι’ αυτόν τα εθνικά θέματα είναι αγκάθια για την πορεία του ίδιου προς το Φανάρι.

Ο Έλληνας υπουργός και οι βουλευτές της Ν.Δ. τον χαιρέτησαν, ως ευγενικοί άνθρωποι. Τη στιγμή “έγραψε” με το κινητό ένας εκ των κολαούζων του Ελπιδοφόρου. Το βίντεο …”ταξίδευσε” στη Νέα Υόρκη και σε δευτερόλεπτα εμφανίστηκε στον λογαριασμό του Αρχιεπίσκοπου στο Facebook.

Την ίδια στιγμή, οι φωτογραφίες που τράβηξε ο Δημήτρης Πανάγος, προσωπικός φωτογράφος του Ελπιδοφόρου, που ταξίδευσε ειδικά στη Λάρνακα της Κύπρου για να τον φωτογραφίζει, ανέβασε τις φωτογραφίες του Αρχιεπισκόπου με τον κ. Γεραπετρίτη και τους βουλευτές της Ν.Δ. στην ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής.

Το κύκλωμα του Γραφείου Επικοινωνιών άρχισε να διακινεί το βίντεο και τις φωτογραφίες, αλλά και ένα περίεργο αφήγημα: ότι δήθεν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και οι βουλευτές της Ν.Δ. δεν συμφωνούν με την απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να ζητήσει την απομάκρυνση του Ελπιδοφόρου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Αυτό βέβαια είναι ένα τεράστιο ψέμα. Άλλωστε είαι γνωστό ότι ο κ. Γεραπετρίτης συμφωνεί απόλυτα με τον Πρωθυπουργό. Οι άνθρωποι του Ελπιδοφόρου μπορούν να εξηγήσουν γιατί ο Έλληνας υπουργός, ενώ βρέθηκε μερικές φορές στη Νέα Υόρκη το τελευταίο διάστημα, δεν συνάντησε τον Αρχιεπίσκοπο; Το προσπάθησε ο Ελπιδοφόρος αλλά αρνήθηκε ο κ. Γεραπετρίτης βεβαίως-βεβαίως.

Ο Ελπιδοφόρος κάνει τα πάντα για να παραμείνει στη Νέα Υόρκη, όπου διέλυσε την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής και δίχασε την Ομογένεια. Το χειρότερο που έκανε ήταν η διάλυση της Κυπριακής Κοινότητας. Έσπειρε τα ζιζάνια της διχόνοιας, τα οποία θα αργήσουν πολύ να εξαφανιστούν.

Υποχρέωσε τις κυπριακές οργανώσεις (πρώην ΚΟΑ) να πραγματοποιήσουν μνημόσυνο στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου για να παρουσιάσει …”έργο” ότι δήθεν νοιάζεται για την Κύπρο, ενόψει της επίσκεψης του στο νησί -έφτασε χθες προσκεκλημένος της πολιτιστικής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ.

Σημειώνουμε ότι ο Ελπιδοφόρος ΔΕΝ εξασφάλισε πρόσκληση ούτε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ούτε από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο. Και οι δύο τον γνωρίζουν πολύ καλά, άλλωστε έλαβαν και πληροφορίες από την ελληνική κυβέρνηση.

Πω πω χαρούλες ο Κύπριος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Σάββας Τσίβικος και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Τελικά τα κατάφεραν να συναντηθούν στη …Λάρνακα της Κύπρου! Για να λάβουν μέρος στο πολιτιστικό συνέδριο της οργάνωσης. Πίσω διακρίνεται ο βουλευτής της Ν.Δ., Σταύρος Καλαφάτης. ©PHOTOS: GOA, Dimitrios Panagos

Δεν γνωρίζουμε αν ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κ. Γεώργιος θα τον συναντήσουν στο Προεδρικό Μέγαρο και στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου, αλλά και οι δύο είναι ευγενικοί άνθρωποι, και ίσως κάνουν το χατήρι του Κύπριου προέδρου της ΑΧΕΠΑ, ο οποίος απεγνωσμένα (desperately) προσπάθησε να του εξασφαλίσει ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο.

Ο Ελπιδοφόρος είναι ο άνθρωπος και ο κληρικός που δεν πιστεύει τίποτα και σε τίποτα. Όλα τα κάνει για να πάρει τη θέση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Πιστεύει δε ότι για να τα καταφέρει πρέπει να έχει την εύνοια του Ταγίπ Ερντογάν. Ξεχνά ότι έχει γνώμη και η Ελλάδα, που πληρώνει το 75% των εξόδων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Ελπιδοφόρος μίλησε τις τελευταίες ημέρες, επιτέλους, για την τουρκική εισβολή, επειδή οι αντιδράσεις εναντίον του ήταν καταιγιστικές και επειδή έφερε σε δύσκολη θέση τον Σάββα Τσίβικο, και τον πρόεδρο της πρώην ΚΟΑ (πρώην Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής).

Εάν Ελπιδοφόρος δεν ονόμαζε την τουρκική εισβολή, όπως έπρεπε, δεν θα μπορούσαν να παρουσιαστούν στην Κύπρο οι δύο “ηγέτες” και στενοί φίλοι του, ο πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ και ο πρόεδρος της πρώην ΚΟΑ. Και φυσικά ούτε ο ίδιος ο Ελπιδοφόρος θα μπορούσε να πατήσει το πόδι του στο νησί…

Επιτέλους ο Ελπιδοφόρος έμαθε ότι την εισβολή εναντίον της Κύπρου την εκτέλεσαν οι Τούρκοι Αττίλες: Έστειλε σχετική εγκύκλιο στις ελληνορθόδοξες εκκλησίες…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: