Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από το ποδοπάτημα πιστών στην Ινδία: Γυναίκες και παιδιά τα περισσότερα από τα τουλάχιστον 121 θύματα όταν «τυφλώθηκαν» από τη σκόνη [video]

Belongs left behind by stampede victims lay at the scene, in Hathras, Uttar Pradesh, India, 03 July 2024. According to state officials, more than 100 people were killed in a stampede at a satsang Hindu religious gathering in Hathras district in Uttar Pradesh state, northern India. EPA/HARISH TYAGI




Στους 121 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από το ποδοπάτημα σε μια θρησκευτική συνάθροιση Ινδουιστών στη βόρεια Ινδία.

Αξιωματούχοι συνεχίζουν να εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς πάνω από 70 είναι οι τραυματίες.

Το συμβάν συνέβη σε ένα χωριό στην περιοχή Χάθρας, περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Νέο Δελχί, στη βόρεια Ινδία, στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές.

Το πολύνεκρο ποδοπάτημα συνέβη όταν χιλιάδες πιστοί προσπάθησαν να φύγουν από μια συνάντηση προσευχής, ή satsang, με έναν τοπικό θρησκευτικό ηγέτη στην περιοχή.

«Οι παρευρισκόμενοι έβγαιναν από τον χώρο όταν μια καταιγίδα σκόνης τύφλωσε την όρασή τους, οδηγώντας σε συμπλοκή και το επακόλουθο τραγικό συμβάν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Chaitra V, περιφερειακή επίτροπος της πόλης Aligarh στο Ούτα Πραντές.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, τα περισσότερα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά και η αιτία θανάτου τους θεωρείται η ασφυξία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Guardian

Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σε θρησκευτική τελετή στην Ινδία: Πάνω από 110 οι νεκροί * Σκηνές φρίκης έξω από το τοπικό νοσοκομείο [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: