Αναξιόπιστος ο άνθρωπος του ΟΗΕ: Αντί να ζητήσει το λόγο της στρατιωτικοποίησης από τον Τατάρ εξέφρασε μόνο …ανησυχία! Γνωρίζει την αλήθεια, καλύπτει τους Αττίλες…

Ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Ταταρ δέχθηκε τον άνθρωπο των Ηνωμένων Εθνών, στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ. Φωτογραφία από το ψευδοκράτος




Την δήθεν ανησυχία του για τη στρατιωτικοποίηση της νεκρής ζώνης «που προχωρά με ανησυχητικό ρυθμό και από τις δύο πλευρές», εξέφρασε στον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ ο φιλότουρκος Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ.

Ο άνθρωπος του ΟΗΕ στην Κύπρο, είναι τουλάχιστον αναξιόπιστος διότι επιχειρεί να φορτώσει μερικές από τις ευθυνες, τις οποίες έχουν αποκλειστικά οι Τούρκοι, και στην Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι απαράδεκτος και ψεύτης ότι ομιλεί για ευθυνες και των δύο πλευρών. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Νεκρή Ζώνη από τους Τούρκους σε συνεργασία με την Ειρηνευτικη Δύναμη του ΟΗΕ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μετά την συνάντησή τους, διάρκειας 50 λεπτών, ο Στιούαρτ εξερχόμενος του γραφείου του κ. Τατάρ είπε ότι τον επισκέφθηκε για να τον ενημερώσει για το ταξίδι του στην Νέα Υόρκη, καθώς φεύγει το Σαββατοκύριακο.

Ο Στιούαρτ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 11 Ιουλίου, ενώ θα επιστρέψει στην Κύπρο αρχές Αυγούστου.

Συζήτησαν, είπε ο φιλότουρκος διπλωμάτης, τα κύρια θέματα για τα οποία σκοπεύει να ενημερώσει το Σ.Α. και θα είναι στην έκθεση του Γ.Γ. του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο.

«Ειδικότερα, για την στρατιωτικοποίηση της νεκρής ζώνης που προχωρά με ανησυχητικό ρυθμό και από τις δύο πλευρές και παρά το αίτημα του Σ.Α. να εξετάσουν οι δύο πλευρές αμοιβαία την αποκλιμάκωση, δεν έχουμε δει καμία πρόοδο σε αυτό το θέμα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Στιούαρτ είχε συνάντηση χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Χριστοδουλίδης: Να συνεχίσει η Ολγκίν την προσπάθειά της παρά τις δυσκολίες, τις διαφορετικές προσεγγίσεις και τις προκλήσεις – Στις 10 Ιουλίου παραδίδει την έκθεσή της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: