Εκκληση για ενότητα από Μπάιντεν μετά την απόπειρα κατά Τραμπ: Είμαι ευγνώμων που είναι καλά* Επανεξετάζονται όλα τα μέτρα ασφαλείας [video]

O Τζο Μπάιντεν κατά την ανακοίνωση στον Λευκό Οίκο Φωτογραφία: Hellas Journal




Ανακοίνωση για την δολοφονική απόπειρα κατά του Ντόναλντ Τραμπ έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν το βράδυ της Κυριακής.

«Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για αυτού του είδους τη βία. Είναι άρρωστη αυτή η βία»,  είπε εμφατικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ θα έπρεπε να είναι σε θέση να διεξάγει την προεκλογική του εκστρατεία ειρηνικά, χωρίς πρόβλημα. Μέχρι τώρα φαίνεται ότι πηγαίνει καλά. Διεξάγεται ενδελεχής έρευνα για το περιστατικό. Ελπίζω να του μιλήσω σύντομα και όταν το κάνω θα σας ενημερώσω».

Έκανε επίσης γνωστός ότι στον Τραμπ έχει δοθεί «αυξημένο επίπεδο ασφαλείας» και ότι θα του παρασχεθεί «κάθε διαθέσιμος πόρος» για να διασφαλιστεί η προστασία του.

Πρόσθεσε ακόμη ότι τα μέτρα ασφαλείας στο Ουισκόνσιν, όπου θα διεξαχθεί το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων από τη Δευτέρα, θα είναι αυξημένα.

«Έχω δώσει εντολή στον επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας να επανεξετάσει όλα τα μέτρα ασφαλείας», είπε.

  • Τέλος, ανακοίνωσε ότι διέταξε ανεξάρτητη εξέταση για να διακριβωθεί τι συνέβη στη συγκέντρωση του Τραμπ στην Πενσιλβάνια.

«Θα μοιραστούμε τα αποτελέσματα αυτής της ανεξάρτητης επανεξέτασης με τον αμερικανικό λαό», λέει, προσθέτοντας ότι «πρέπει να ενωθούμε ως ένα έθνος».

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε «την ευγνωμοσύνη του» που ο Τραμπ είναι καλά και είπε ότι είχαν μια «σύντομη αλλά καλή» συζήτηση χθες το βράδυ. Εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του ανθρώπου που σκοτώθηκε.

Ο Μπάιντεν είπε ότι θα απευθύνει διάγγελμα στο αμερικανικό έθνος στις 20.00 απόψε (3.00 της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας) από το Οβάλ Γραφείο για να επισημάνει την ανάγκη για ενότητα. «Δεν υπάρχει θέση στην Αμερική για αυτού του είδους τη βία ή για οποιαδήποτε βία. Μια απόπειρα δολοφονίας είναι αντίθετη σε όλα στηρίζουμε (…) ως έθνος», είπε, προσθέτοντας: «Θα μιλήσουμε εκτενέστερα απόψε».

Αναφερόμενος στα κίνητρα του δράστη είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες. Κάλεσε τους Αμερικανούς «να μην κάνουν υποθέσεις» για τα κίνητρα ή την πολιτική τοποθέτησή του.

Ο υποψήφιος εκ νέου για την προεδρία, είχε ήδη κάνει μια πρώτη δήλωση αμέσως μετά την απόπειρα και στη συνέχεια διέκοψε τις διακοπές του στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ και επέστρεψε νωρίτερα στην Ουάσινγκτον, τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε από τους αρχηγούς του FBI και της Μυστικής Υπηρεσίας για τις εξελίξεις αναφορικά με την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Όπως έγινε γνωστό εξάλλου σήμερα, ο Τζο Μπάιντεν ανέβαλε το αυριανό ταξίδι του στο Τέξας, μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Μπάιντεν, που αναμένεται σύντομα να κάνει μια δήλωση για την απόπειρα σε βάρος του πολιτικού αντιπάλου του, επρόκειτο να μεταβεί στο Όστιν του Τέξας με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 ετών από την ψήφιση του νόμου για τα πολιτικά δικαιώματα.

 

Στη δημοσιότητα η ταυτότητα του θύματος 

Ο άνθρωπος που σκοτώθηκε από τα πυρά στην προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια ήταν ο 50χρονος Κόρεϊ Κομπερατόρε, σύμφωνα με ανάρτηση της οικογένειάς του στο Facebook και τον κυβερνήτη της Πολιτείας.

«Η προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ στην Πενσιλβάνια στοίχισε τη ζωή του αδελφού μου, του Κόρεϊ Κομπερατόρε. Το μίσος για έναν άνδρα στοίχισε τη ζωή του ανθρώπου που αγαπούσαμε περισσότερο» ανέφερε η αδελφή του στην ανάρτησή της.

Ο Κομπερατόρε είχε υπηρετήσει παλαιότερα ως αρχηγός των εθελοντών πυροσβεστών της κοινότητας Μπάφαλο, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Pittsburgh Post-Gazette.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Πενσιλβάνιας Τζος Σαπίρο είπε ότι ο 50χρονος που κατοικούσε στο Σάρβερ πέθανε σαν ήρωας καθώς έσκυψε πάνω από τα μέλη της οικογένειάς του για να τα προστατεύσει όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί.

«Ο Κόρεϊ ήταν ένθερμος υποστηρικτής του πρώην προέδρου και είχε ενθουσιαστεί που χθες το βράδυ βρισκόταν εκεί μαζί του», είπε ο Σαπίρο, προσθέτοντας: «Οι πολιτικές διαφωνίες δεν μπορούν ποτέ, ποτέ να επιλυθούν με τη βία».

Με πληροφορίες από ABC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Μελάνια έσπασε τη σιωπή της μετά την απόπειρα κατά Τραμπ: «Τέρας» ο δράστης* «Προσεύχομαι για τον Τραμπ και τα θύματα» λέει ο πρώην αντιπρόεδρος Πενς

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: