Αν και είναι έτοιμο για «όλα τα σενάρια»: Το Ισραήλ θα προτιμούσε να μην υπάρξει «διευρυμένη σύρραξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων

epa11510359 A poster of Hezbollah leader Hassan Nasrallah (C), a late senior member of the group Imad Mughniyeh (L) and late Iranian Major-General Qassem Soleimani (R) is seen near the site that was targeted by an Israeli strike, in the southern suburb of Beirut, Lebanon, 30 July 2024. EPA, WAEL HAMZEH




Ο ισραηλινός στρατός διαβεβαίωσε το βράδυ πως θα προτιμούσε να αποφύγει «διευρυμένη σύρραξη» με το λιβανικό κίνημα Χεζμπολάχ, προσθέτοντας ωστόσο ταυτόχρονα πως οι δυνάμεις του είναι έτοιμες για «όλα τα σενάρια».

«Η συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Χεζμπολά κι οι βάρβαρες επιθέσεις της οδηγούν τον λαό του Λιβάνου και όλης της Μέσης Ανατολής σε πιο μεγάλη κλιμάκωση», ανέφερε ο αντιναύαρχος Ντανιέλ Χαγκαρί, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

«Παρότι θα προτιμούσαμε οι εχθροπραξίες να επιλυθούν χωρίς διευρυμένη σύρραξη, (οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις) είναι πλήρως προετοιμασμένες για όλα τα σενάρια», πρόσθεσε ο αξιωματικός.

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν πριν από τη ανακοίνωση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, ότι ο πολιτικός του ηγέτης, ο Ισμαήλ Χανίγια, δολοφονήθηκε στο Ιράν.

Την ίδια πληροφορία δημοσιοποίησαν παράλληλα οι Φρουροί της Επανάστασης —επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας—, σύμφωνα με ιρανικό μέσο ενημέρωσης.

ΑΚΟΜΑ: Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις διαβεβαίωσαν μετά τα μεσάνυχτα ότι αεροσκάφη «εξάλειψαν», εξαπολύοντας βομβαρδισμό στη Βηρυτό, κορυφαίο στέλεχος του σιιτικού κινήματος Χεζμπολά του Λιβάνου, το οποίο πρόσκειται στο Ιράν και κατηγορήθηκε από το Ισραήλ για τους θανάτους 12 παιδιών στο προσαρτημένο υψίπεδο του Γκολάν το Σάββατο.

Αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας «εξάλειψαν» το κορυφαίο στέλεχος του στρατιωτικού βραχίονα «της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολά» Φουάντ Σουκρ «στην περιοχή της Βηρυτού», αναφέρει ανακοίνωσή τους.

  • Απευθύνει έκκληση για ηρεμία μετά το φονικό ισραηλινό πλήγμα στα προάστια της Βηρυτού

Η Ειδική Συντονίστρια των Ηνωμένων Εθνών για τον Λίβανο Τζανίν Χένις-Πλάσχερτ εξέφρασε την ανησυχία της αργά το βράδυ της Τρίτης, μετά το “αποψινό ισραηλινό πλήγμα στα πυκνοκατοικημένα νότια προάστια της Βηρυτού”, το οποίο προκάλεσε πολλές απώλειες αμάχων, όπως γράφει στην ανακοίνωσή της.

“Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση” αναφέρει, καλώντας τις δύο πλευρές, το Ισραήλ και τον Λίβανο, να εξετάσουν όλους τους διπλωματικούς τρόπους για να επιστρέψουν στη διακοπή των εχθροπραξιών και να δεσμευτούν εκ νέου στο ψήφισμα 1701 του ΟΗΕ

Η Τζανίν Χένις-Πλάσχερτ δήλωσε ότι είναι σε στενή επαφή με βασικούς συνομιλητές και απηύθυνε έκκληση για ηρεμία εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Κάιρο, Egypt

Προς γενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι “εξάλειψε κορυφαίο στέλεχος της Χεζμπολάχ”, άνθρωπο του Ιράν, υπεύθυνο για το κτύπημα στο υψίπεδο του Γκολάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: