Αλλεπάλληλα ρωσικά χτυπήματα σε ουκρανικά μαχητικά στο αεροδρόμιο του Μιρχορόντ και σε drones πάνω από τη ρωσική επικράτεια και την Κριμαία

FILER PHOTO: Μη επανδρωμένα στρατιωτικά οχήματα. EPA/IRANIAN ARMY HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως κατέστρεψε πέντε ουκρανικά μαχητικά αεροπλάνα SU-27 και προκάλεσε ζημιές σε άλλα δύο στο αεροδρόμιο του Μιρχορόντ στην περιφέρεια Πολτάβα της Ουκρανίας χρησιμοποιώντας πυραύλους Ισκαντέρ-Μ.

Το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από την επίθεση, στις οποίες καπνός και φλόγες φαίνονται να υψώνονται από ένα αεροδρόμιο.

«Ως αποτέλεσμα του ρωσικού πλήγματος, πέντε μαχητικά SU-27 πολλαπλών ρόλων καταστράφηκαν και δύο υπέστησαν ζημιές», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο.

Η Ρωσία στοχοθετεί ουκρανικά αεροδρόμια καθώς το Κίεβο ετοιμάζεται να παραλάβει τα πρώτα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά F-16, τα οποία η Μόσχα έχει δηλώσει πως θα καταστρέψει.

Επιπλέον, η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 11 drones στη διάρκεια της νύχτας που είχαν εκτοξευτεί από την Ουκρανία.

Οι καταρρίψεις έγιναν πάνω από τη ρωσική επικράτεια, αλλά και από τη χερσόνησο της Κριμαίας, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίσκεψη – έκπληξη Ορμπαν στο Κίεβο: Δυόμιση χρόνια δεν είχε πατήσει το πόδι του στη γειτονική εμπόλεμη χώρα, το κάνει τώρα που ανέλαβε την προεδρία της ΕΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: