Ακόμα μία γκάφα του Προέδρου, έσπευσε αμέσως και διόρθωσε: Ο Τζο Μπάιντεν ανήγγειλε τον «πρόεδρο Πούτιν» υποδεχόμενος στη σκηνή τον ομόλογό του της Ουκρανίας

epa11473465 US President Joe Biden (L) and President of Ukraine Volodymyr Zelensky (R) during a ceremony for the Ukraine Compact during the North Atlantic Treaty Organization (NATO) Summit in Washington, DC, USA, 11 July 2024. EPA, WILL OLIVER




Ο Τζο Μπάιντεν, υπό εντεινόμενη πίεση για να αποσύρει την υποψηφιότητά του για να επανεκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, ανήγγειλε χθες Πέμπτη τον «πρόεδρο Πούτιν», υποδεχόμενος τον αρχηγό του ουκρανικού κράτους Βολοντίμιρ Ζελένσκι επί σκηνής στη σύνοδο του NATO στην Ουάσιγκτον, προτού διορθώσει.

«Και τώρα θα δώσω τον λόγο στον πρόεδρο της Ουκρανίας, που έχει τόσο θάρρος όση και αποφασιστικότητα. Κυρίες και κύριοι, ο πρόεδρος Πούτιν», είπε ο Δημοκρατικός, 81 ετών, που συνειδητοποίησε το λάθος και επέστρεψε στο μικρόφωνο για να δηλώσει: «…θα νικήσει τον πρόεδρο Πούτιν. Ο πρόεδρος Ζελένσκι! Είμαι τόσο επικεντρωμένος στο να νικηθεί ο Πούτιν».

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο ουκρανός πρόεδρος κάλεσε τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ να παραμείνουν ενωμένα στο πλευρό της χώρας του και να επισπεύσουν τις παραδόσεις οπλικών συστημάτων για τη θωράκιση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στην Ουάσινγκτον, ο Ζελένσκι προέτρεψε τους Συμμάχους να άρουν όλους τους περιορισμούς που έχουν επιβάλει στη χρήση οπλικών συστημάτων για πλήγματα εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Εάν θέλουμε να κερδίσουμε, να επικρατήσουμε… πρέπει να αρθούν όλοι οι περιορισμοί», τόνισε ο ουκρανός πρόεδρος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι Σύμμαχοι θα κατανοήσουν πως πρόκειται για αναγκαία απόφαση.

Υπογράμμισε επίσης ότι η Ουκρανία βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου της ένταξης στο ΝΑΤΟ, παρότι η Συμμαχία δεν της απηύθυνε επίσημη πρόσκληση κατά τη σύνοδο της Ουάσινγκτον. «Είμαστε πολύ κοντά στον στόχο μας», σημείωσε στη συνέντευξη Τύπου με τον Γενς Στόλτενμπεργκ, εκτιμώντας ότι δεν θα αργήσει η επίσημη πρόσκληση και η προσχώρηση της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσιγκτον, United States

Πάνω από 60 διεθνή μεγάλα ΜΜΕ ζητούν από το Ισραήλ «άμεση και ανεξάρτητη πρόσβαση» στη Γάζα: Βάλτε τέλος στους περιορισμούς, σεβαστείτε την ελευθερία του Τύπου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: