Ο Πρόεδρος Μπάιντεν επέστρεψε στην οικία του, στο Ντελαγουέαρ: Βρέθηκε θετικός στον Covid, «βιώνει ήπια συμπτώματα» ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, “αισθάνομαι καλά”, είπε ο ίδιος

epa11480764 US President Joe Biden departs Air Force One at the Harry Reid International Airport in Las Vegas, Nevada, USA, 15 July 2024. EPA, CAROLINE BREHMAN




Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν βρέθηκε θετικός στον Covid-19 την Τετάρτη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο κ. Μπάιντεν, ο οποίος εκφωνούσε ομιλίες στο Λας Βέγκας, «βιώνει ήπια συμπτώματα», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ σε δήλωση της.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως «αισθάνεται καλά», αφού διαγνώστηκε πως μολύνθηκε από τον νέο κορονοϊό και παρουσιάζει συμπτώματα της COVID-19 κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στη Νεβάδα στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του, γεγονός που τον αναγκάζει να επιστρέψει στο οχυρό του, στην πολιτεία Ντέλαγουερ, και να τεθεί σε απομόνωση για κάποια 24ωρα.

«Αισθάνομαι καλά», είπε ο Δημοκρατικός αρχηγός του κράτους, 81 ετών, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους καθώς επιβιβαζόταν στο «Air Force One», το προεδρικό αεροσκάφος, την ώρα που οι αμφιβολίες για τη σωματική και πνευματική υγεία του επιμένουν και στελέχη της παράταξής του τον καλούν να αποσυρθεί.

Ο Μπάιντεν «επιστρέφει στο Ντέλαγουερ όπου θα απομονωθεί και θα συνεχίσει να εκτελεί πλήρως όλα τα καθήκοντά του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», είπε η εκπρόσωπος του. Ο Αμερικανός ήδη έφτασε στην οικία του και νιώθει καλά σήμερα με τους συμβούλους του.

«Ο Λευκός Οίκος θα ενημερώνει τακτικά για την κατάσταση του Προέδρου καθώς συνεχίζει να εκτελεί πλήρως τα προεδρικά του καθήκοντα ενώ βρίσκεται σε απομόνωση».

Ο κ. Μπάιντεν επιβιβάστηκε στο Air Force One στο Λας Βέγκας γύρω στις 6:30 μ.μ., ανέφερε η ομάδα του Λευκού Οίκου. Ο πρόεδρος δεν φάνηκε να φοράει μάσκα καθώς επιβιβαζόταν στο αεροπλάνο. Έφτασε στον προορισμό του γύρω στις 6 το πρωί (ώρα Αθήνας).

Ο γιατρός του Μπάιντεν είπε ότι ο πρόεδρος έπεσε με καταρροή και «μη παραγωγικό βήχα» το απόγευμα της Τετάρτης.

«Ένιωθε εντάξει για την πρώτη του εκδήλωση της ημέρας, αλλά δεδομένου ότι δεν αισθανόταν καλύτερα, διεξήχθη δοκιμασία νοσηλείας για COVID-19 και τα αποτελέσματα ήταν θετικά για τον ιό COVID-19», είπε ο γιατρός σε δήλωση που κοινοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Τα συμπτώματα του Μπάιντεν «παραμένουν ήπια», με φυσιολογική θερμοκρασία και αναπνευστικό ρυθμό και μέτρηση παλμικής οξυμετρίας στο 97%.

«Ο Πρόεδρος έλαβε την πρώτη του δόση Paxlovid», είπε ο γιατρός. «Θα απομονωθεί στο σπίτι του στο Rehoboth».

Η εκστρατεία του Μπάιντεν παρέπεμψε τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης στον Λευκό Οίκο όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση της υγείας του Προέδρου.

Ο κ. Μπάιντεν επρόκειτο να κάνει ομιλία την Τετάρτη το απόγευμα στην ετήσια διάσκεψη UnidosUS στο Λας Βέγκας, μετά από μία συνέντευξη με τη Univision.

Όμως ο Μπάιντεν δεν εμφανίστηκε στη διάσκεψη την προγραμματισμένη ώρα ομιλίας του στις 4:30 μ.μ.

Μετά τις 6 μ.μ., η πρόεδρος της UnidosUS Janet Murguia ανακοίνωσε στο πλήθος ότι ο Μπάιντεν βρέθηκε θετικός στον ιό.

«Δυστυχώς, ήμουν μόλις στο τηλέφωνο με τον Πρόεδρο Μπάιντεν και μοιράστηκε τη βαθιά του απογοήτευση που δεν μπόρεσε να έρθει μαζί μας σήμερα το απόγευμα», είπε. «Ο πρόεδρος ήταν σε πολλές εκδηλώσεις, όπως όλοι γνωρίζουμε, και μόλις βγήκε θετικός στον Covid».

Δήλωση “βόμβα” από τον Μπάιντεν υπό την πίεση των Δημοκρατικών νομοθετών: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει ότι θα επανεξέταζε την υποψηφιότητά του για λόγους υγείας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: